Cioloş despre TVR: Nu putem petici sacul spart doar pentru a merge la recolta de voturi

Cioloş despre TVR: Nu putem petici sacul spart doar pentru a merge la recolta de voturi

Premierul Dacian Cioloş a afirmat duminică pe tema situaţiei postului public de televiziune că a venit vremea să nu i se mai tot ceară cuiva "să ascundă gunoiul sub preş doar pentru că se vede urât şi miroase urât în campanie electorală''.

Cioloş despre TVR: Nu putem petici sacul spart doar pentru a merge la recolta de voturi

"A venit însă vremea să fim sinceri cu noi înşine şi să nu tot cerem cuiva să ascundă gunoiul sub preş doar pentru ca se vede urât şi miroase urât în plină campanie electorală. (...). Dar nu mai putem petici sacul spart doar pentru că trebuie de urgenţă de mers la recolta de... voturi", a scris premierul duminică pe Facebook, răspunzând unui comentariu.

Altei persoane, care a sugerat să se strângă bani pentru Eurovision în loc de Cuminţenia Pământului, premierul i-a spus că TVR a acumulat multe datorii în timp, nu doar cele legate de Eurovision.

"TVR are o grămadă de datorii acumulate în timp, nu doar cele la Eurovision. Are datorii inclusiv la salariaţi care au dat în judecată TVR pentru salarii. În condiţiile juridice actuale ale TVR nu e deloc sigur că dacă guvernul dă bani (şi pentru asta trebuie să-i ia de undeva, din altă parte) aceştia se duc pentru plata datoriilor la Eurovision şi nu pe alte datorii", a subliniat Cioloş.

Premierul a reamintit că a cerut Parlamentului schimbarea legislaţiei pentru aplicarea măsurilor de redresare şi numirea de urgenţă a unei noi conduceri pentru "a avea un partener de discuţie şi decizie" şi că TVR este în subordinea Parlamentului.

Ministerul Finanţelor Publice nu poate să se implice în sprijinirea financiară a Televiziunii Române, din cauza cadrului legislativ–este concluzia întâlnirii desfăşurate vineri la sediul Ministerului Finanţelor, între reprezentanţii TVR şi cei ai ministerului, conform unui comunicat de presă al TVR.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision.

TVR nu va mai putea participa în ediţia din 2016 a Concursului Muzical Eurovision şi va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numără Eurovision News şi Sports News Exchanges, precum şi drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiză legală, tehnică şi de cercetare, precum şi servicii de lobby.

Decizia a fost luată după ce a expirat termenul limită dat Guvernului României pentru a face aranjamentele necesare în vederea efectuării plăţii datoriilor.

"Guvernul României constată cu regret că în spaţiul public sunt lansate o serie de acuzaţii nefondate în legătură cu implicarea sau lipsa de implicare a guvernului în gestionarea situaţiei TVR. Problema datoriilor pe care televiziunea publică le are este veche, de aproape 10 ani. În toţi aceşti ani, datoriile către EBU (European Broadcasting Union) au fost mereu amânate şi neglijate. Situaţia de fond în care ne aflăm nu este cauzată de vreo decizie a guvernului, iar încercarea de a considera Guvernul actual responsabil este nepotrivită şi nefondată", se arată într-un comunicat al Executivului dat publicităţii vineri.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?