Cioloș: În privința fondurilor europene am preluat o situație, sunt lucruri care nu au fost făcute în 2014-2015

Cioloș: În privința fondurilor europene am preluat o situație, sunt lucruri care nu au fost făcute în 2014-2015

Premierul Dacian Cioloș a susținut vineri că ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a explicat foarte clar situația absorbției fondurilor europene și a adăugat că actualul Guvern a preluat în acest domeniu o situație care presupune lucruri ce nu au fost făcute în anii trecuți.

"E un subiect care se reîncălzește așa la fiecare săptămână, cu zero absorbție (a fondurilor europene — n.r.). Domnul ministru Ghinea a dat explicații foarte clare, cu cifre, cu date, cu măsuri care au fost luate (...). Noi preluăm o situație. Sunt lucruri care nu au fost făcute în 2014-2015, am luat practic de la zero pregătirea ghidurilor beneficiarilor, plus pregătirea acreditării unor programe, dar avem acum lansate programe și apeluri de proiecte de câteva miliarde de euro. Vom continua până la sfârșitul anului și vom ajunge la peste 10 miliarde de euro proiecte lansate, care, de la începutul anului viitor, vor începe să fie finanțate, deci vor fi cheltuieli", a spus Cioloș la Bursa de Valori București.

Premierul a adăugat că în acest an au fost absorbite 2 miliarde de euro din proiecte pe perioada 2007-2013 "pentru că acelea erau disponibile".

"Am atras din proiecte care au fost finanțate din bugetul de stat și pe care le-am putut finanța cu fonduri europene. Au fost finalizate mai multe proiecte și, așa cum am spus, de la începutul anului pregătim în paralel ghiduri care au fost deja publicate și pe care încep să se depună proiecte. Vor fi până la sfârșitul anului în măsura în care finalizăm procesul de acreditare și bani cheltuiți efectiv, dar vor fi mai ales contractate foarte multe proiecte", a mai spus Dacian Cioloș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…