Cioloș, la Iași: Diminuările salariale în învățământ au fost greșeli

Cioloș, la Iași: Diminuările salariale în învățământ au fost greșeli

Premierul Dacian Cioloș a admis, vineri, la Iași, că au existat greșeli în actul normativ în baza căruia au fost diminuate salariile unor categorii de angajați din sistemul de învățământ, afirmând totodată, la întâlnirea cu un grup de protestatari membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar din județ, că Guvernul va încerca să repare erorile produse prin Ordonanța 20/2016.

"Diminuările au fost greșeli. O să le reparăm cât putem", a afirmat Cioloș.

Sindicaliștii din învățământul ieșean au acuzat diminuarea salariilor secretarilor și contabililor din unitățile de învățământ cu sume cuprinse între 500 și 1.100 lei. Ei au mai cerut premierului să respecte hotărârile judecătorești privind plata dobânzilor pentru drepturile câștigate în instanță de cadrele didactice, dar și acordarea sporului de vechime pentru personalul nedidactic, acordarea unui spor de nocivitate pentru bibliotecari, laboranți și informaticieni, dar și reabilitarea școlilor din mediul rural care dispun de apă curentă, canalizate și care au grupurile sanitare în curte.

"Dacă îmi cereți să rezolv totul într-un an de zile, cu bugetul pe un an ce nu s-a rezolvat cumulat în patru-cinci ani nu se poate. Nu avem cum. Am legi de respectat și când e vorba de deficit bugetar, și când e vorba de alocări bugetare respectat și am pus bani anul acesta în sănătate și educație", a spus Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș are, vineri, la Instituția Prefectului din Iași, o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale și județene din Iași și Vaslui. La intrarea în Prefectura Iași, acesta a fost așteptat de peste 100 de angajați din învățământ, dar și fost salariați ai societății comerciale Fortus Iași.

Premierul este însoțit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Dinu, ministrul Fondurilor Europene, Cătălin Homor, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ionel Dancă, consilier de stat Cancelaria prim-ministrului, Daniel Șandru, secretar de stat Cancelaria prim-ministrului, Maria Gheorghiu, consilier de stat Cancelaria prim-ministrului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

4 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…