Cioloș: Lansăm un program-pilot pentru o masă caldă în școli; e nevoie și de implicare locală

Cioloș: Lansăm un program-pilot pentru o masă caldă în școli; e nevoie și de implicare locală

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, miercuri, că Guvernul va lansa un program-pilot prin care să fie introdusă o masă caldă în câteva unități de învățământ, subliniind că pentru reușita acestui proiect e nevoie și de implicare locală.

"Venim cu un program pilot care să permită acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar în fiecare zi, la școală. Am ales câteva unități de învățământ, care sunt deocamdată în acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite tocmai pentru a vedea în ce fel putem face eficient acest program și dacă după acest an școlar, 2016-2017, acest proiect pilot confirmă. Obiectivul este ca el să fie lărgit apoi la nivelul întregii țări și să combinăm cumva și programul 'Fructe în școli' cu 'Laptele și cornul în școli', adăugând niște resurse financiare", a spus Cioloș, la începutul ședinței de guvern.

El a subliniat că este nevoie și de implicarea altor actori, precum autoritățile locale sau inspectoratele școlare, astfel încât programul să aibă succes.

"Guvernul vine cu această inițiativă, inclusiv cu un sprijin financiar, dar sunt convins că fără implicarea autorităților locale, a Inspectoratelor Școlare, a unităților de învățământ, a conducerii unităților de învățământ respective acest program nu are cum să reușească pentru că trebuie amenajat un minim de infrastructură de primire în care copiii să poată să servească masa.

Deci, e nevoie și de o implicare locală. Însă eu sper să-i putem încuraja pe toți cei care își doresc să-și vadă copiii la școală, să se implice în acest proiect", a adăugat premierul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel