Cioloș: O Românie fără corupție, cu o clasă politică responsabilă, nu reprezintă o iluzie, cum spune domnul Dragnea

Cioloș: O Românie fără corupție, cu o clasă politică responsabilă, nu reprezintă o iluzie, cum spune domnul Dragnea

Premierul Dacian Cioloș a afirmat vineri, pentru AGERPRES, că un proiect de guvernare după 11 decembrie trebuie dezvoltat în baza unor principii asumate public, nu doar declarativ, transpuse în politici publice, iar principiile precum o Românie fără corupție și cu o clasă politică responsabilă "nu sunt iluzii", așa cum susține liderul PSD Liviu Dragnea.

"Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare după alegerile din 11 decembrie ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, nu numai declarativ, principii transpuse în decizii politice, în fapte, în politici publice.

O Românie fără corupție, o Românie cu o clasă politică responsabilă, o Românie guvernată cu bun simț nu sunt iluzii, cum spune domnul Dragnea. Sunt pietre de temelie necesare pentru dezvoltarea țării. Pentru mine, este singura cale pe care sunt pregătit să mi-o asum. Nu alături de orice partid, nu de dragul de a continua într-o funcție sau alta, ci doar împreună cu cei care își asumă aceste valori. Aceasta a fost ideea lansării Platformei 'România 100' și aceasta este cheia discuțiilor pe care le am și le voi avea cu partidele care susțin această platformă", a precizat premierul Dacian Cioloș, într-o declarație acordată AGERPRES.

Întrebat în legătură cu declarația sa prin care face apel la PNL și USR să nu folosească imaginea sa pe afișele electorale, Dacian Cioloș a susținut că aceste două partide pot folosi "principiile și portofoliul de proiecte" expuse în Platforma 'România 100'.

"Atât PNL, cât și USR au anunțat public că susțin Platforma 'România 100'. În măsura în care susținem valorile din conținutul acesteia, nu văd o problemă ca, în contextul promovării Platformei 'România 100', să fie folosite atât principiile și portofoliul de proiecte, cât și elemente vizuale de pe site-ul platformei. În rest, atât PNL, cât și USR au propriile strategii de campanie, în funcție de programele de guvernare și de prioritățile lor", a mai spus Dacian Cioloș.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!