Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cioloș: Oamenii pământului își fac meseria cu modestie; politizarea roadelor muncii lor îi face să zâmbească

Oamenii pământului își fac meseria cu modestie, iar "politizarea absurdă" a roadelor muncii lor îi face să zâmbească, afirmă fostul premier Dacian Cioloș.

"Domnul Liviu Dragnea se laudă cu producții record la grâu și secară, la rapiță și mazăre, la orz și orzoaică. În parte, pentru că 'ne-a ajutat și Dumnezeu anul ăsta', spune domnul Dragnea, dar și datorită programului de guvernare PSD, care, iată, implementat la literă, face spicul mai gros și mai înalt, face bobul mai mare și mai rotund, face să crească iarba mai deasă și, în general, face să răsară soarele în România (chiar și azi, în vreme ce în Statele Unite este eclipsă)", a scris Cioloș, marți, pe Facebook.

Fostul premier spune că Guvernul pe care l-a condus a preluat de la precedenta guvernare PSD întârzieri în pregătirea plății subvențiilor pentru 2016 și a muncit pentru corectarea lor.

"A mai spus domnul Dragnea și că a fost bine că Ministerul Agriculturii a alocat subvențiile la timp și că fermierii au putut beneficia de acești bani. Aici sunt întru totul de acord cu dumnealui! Da, a fost bine că guvernul de anul trecut, care a preluat de la precedenta guvernare PSD întârzieri importante în pregătirea plății subvențiilor pentru 2016 — sistem informatic nedezvoltat, legislație inexistentă etc.—, a muncit la corectarea lor. A fost bine că am lăsat lucrurile în regulă astfel încât, deja, de la sfârșitul anului 2016 am plătit în avans pentru 2017 sume masive către fermieri. A fost bine că guvernul instalat în ianuarie 2017 a implementat ceea ce noi pregătiserăm pentru a face la timp restul plăților către fermieri", precizează Cioloș.

El subliniază că pe vremea când era comisar european pentru agricultură a reușit să convingă statele membre UE că agricultorii din România trebuie să primească subvenții mai mari.

"Cred că e bine că am reușit, pe vremea când eram comisar european pentru agricultură, ca, prin reforma Politicii Agricole Comune europene, să conving statele membre UE că agricultorii din România și din alte state din Europa de est trebuie să primească subvenții mai mari, subvenții la hectar care cresc, iată, de la an la an, până în 2020", arată Cioloș.

Totodată, fostul prim-ministru spune că se bucură că există producții record, precizând că speră ca acestea să se vadă și într-o viață mai bună în satele României.

"Mai mult decât creșterea producțiilor la hectar, problema care rămâne de rezolvat în agricultura noastră este creșterea valorii adăugate a produselor agroalimentare realizată în țară și, în general, cât din valoarea comercială finală a produselor agricole rămâne la producător. Lucrăm în Platforma România 100 pentru a propune câteva soluții în acest sens. Știu cu câtă modestie își fac meseria oamenii pământului, supuși între vrerea naturii și greutățile vremurilor. Sunt sigur că politizarea absurdă a roadelor muncii lor și ale pământului, fala cu plata subvențiilor, care e mai mult meritul celor ce-au muncit la deblocarea sistemului în anul trecut, îi face pe acești oameni să zâmbească... poate cu ceva amar", a mai scris Dacian Cioloș.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

2 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

3 BREAKING Modificările CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional!…

4 ALERTĂ Ei sunt cei 181 de nenorociți care-au votat Codurile Penale prin care infractorii politici scapă de puș…

5 BREAKING Președintele iese în stradă! Va anunța întrebările pentru referendumul pe justiție și va face campani…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici