Cioloş: Obiectivul este să pregătim un guvern rapid; vom apela la partenerii de coaliţie - PNL, UDMR, minorităţi

Cioloş: Obiectivul este să pregătim un guvern rapid; vom apela la partenerii de coaliţie - PNL, UDMR, minorităţi

Dacian Cioloş, preşedinte USR şi premier desemnat, a declarat marţi că obiectivul său este de a pregăti un guvern rapid, care să gestioneze situaţia de criză şi pentru aceasta va discuta cu partenerii din coaliţie - PNL, UDMR, minorităţi -, menţionând că a avut o convorbire telefonică cu liderii acestor partide şi că, cel mai probabil, o primă întâlnire va avea loc miercuri.

"Obiectivul este să pregătim un guvern rapid, care să lucreze pentru români şi să gestioneze situaţia de criză. Pentru asta vom apela la partenerii de coaliţie PNL, UDMR, minorităţi. Nu cred că aceste partide ar refuza discuţiile, pentru că ar însemna să prelungim o criză, inclusiv sanitară. Sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate. (...) USR nu se teme să-şi asume guvernarea, situaţia gravă socială, sanitară, avem şi o iarnă grea. Important este să instalăm un guvern cât mai repede. Oferim responsabilitate şi cerem responsabilitate şi din partea partenerilor noştri cu care împărtăşim viziunea politică - PNL, UDMR şi minorităţi", a afirmat Cioloş.

El a spus că USR încearcă să refacă coaliţia în forma iniţială şi aşteaptă acest lucru şi din partea partidelor din coaliţie.

Cioloş a mai precizat că a avut o discuţie telefonică cu cei de la PNL şi UDMR şi că, cel mai probabil, va fi o primă întâlnire cu aceştia miercuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia