Cioloș: Ordonanța privind plata tratamentului pentru răniții din Colectiv și în 2018 există deja

Cioloș: Ordonanța privind plata tratamentului pentru răniții din Colectiv și în 2018 există deja

Fostul premier Dacian Cioloș afirmă că este în vigoare o ordonanță privind plata tratamentului pentru răniții de la Colectiv până în 2018 inclusiv, precizare făcută în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că Guvernul Tudose va da o ordonanță în acest sens.

 "Cu ocazia petrecerii sale aniversare, șeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniților de la Colectiv: cere Guvernului Tudose să dea o ordonanță pentru plata tratamentului acestora până în 2018. Doar că această ordonanță există deja și prevede exact acest lucru: plata tratamentului răniților de la Colectiv până în 2018 inclusiv. Nu-i nimic, în buna tradiție a guvernelor PSD din acest an, se va da probabil mai întâi o ordonanță de anulare a ordonanței dată anul trecut, urmată de alta, cel mai probabil, cu același text. Că doar trebuie să arate că le pasă, nu? Revoltător", a scris Cioloș pe Facebook.

Cu ocazia petrecerii sale aniversare, Șeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniților de...

Posted by Dacian Cioloș on  Monday, October 30, 2017

Fostul prim-ministru face referite la OUG 74/2016 pentru modificarea și completarea OUG 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din București.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că a convenit cu premierul ca Guvernul să adopte în perioada următoare o ordonanță prin care sumele aferente tratamentelor răniților din clubul Colectiv să fie suportate de la bugetul de stat și în 2018.

"Am discutat acum în coaliție, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier — și bineînțeles că are aceeași opinie — ca în perioada următoare să adopte o ordonanță prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanțeze chetuielile necesare pentru tratamentele supraviețuitorilor de la Colectiv, pentru că ordonanța în vigoare s-a referit la 2016 și 2017. Mai este nevoie de tratamente, mai au nevoie de sume în continuare și vor adopta o ordonanță ca și în 2018 să poată să fie finanțate aceste cheltuieli", a declarat Liviu Dragnea la Vila Lac 1, unde s-a desfășurat o întâlnire a liderilor coaliției de guvernare pe tema proiecției bugetare pe 2018.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență