Cioloș: Ordonanța privind plata tratamentului pentru răniții din Colectiv și în 2018 există deja

Cioloș: Ordonanța privind plata tratamentului pentru răniții din Colectiv și în 2018 există deja

Fostul premier Dacian Cioloș afirmă că este în vigoare o ordonanță privind plata tratamentului pentru răniții de la Colectiv până în 2018 inclusiv, precizare făcută în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că Guvernul Tudose va da o ordonanță în acest sens.

 "Cu ocazia petrecerii sale aniversare, șeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniților de la Colectiv: cere Guvernului Tudose să dea o ordonanță pentru plata tratamentului acestora până în 2018. Doar că această ordonanță există deja și prevede exact acest lucru: plata tratamentului răniților de la Colectiv până în 2018 inclusiv. Nu-i nimic, în buna tradiție a guvernelor PSD din acest an, se va da probabil mai întâi o ordonanță de anulare a ordonanței dată anul trecut, urmată de alta, cel mai probabil, cu același text. Că doar trebuie să arate că le pasă, nu? Revoltător", a scris Cioloș pe Facebook.

Cu ocazia petrecerii sale aniversare, Șeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniților de...

Posted by Dacian Cioloș on  Monday, October 30, 2017

Fostul prim-ministru face referite la OUG 74/2016 pentru modificarea și completarea OUG 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din București.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că a convenit cu premierul ca Guvernul să adopte în perioada următoare o ordonanță prin care sumele aferente tratamentelor răniților din clubul Colectiv să fie suportate de la bugetul de stat și în 2018.

"Am discutat acum în coaliție, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier — și bineînțeles că are aceeași opinie — ca în perioada următoare să adopte o ordonanță prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanțeze chetuielile necesare pentru tratamentele supraviețuitorilor de la Colectiv, pentru că ordonanța în vigoare s-a referit la 2016 și 2017. Mai este nevoie de tratamente, mai au nevoie de sume în continuare și vor adopta o ordonanță ca și în 2018 să poată să fie finanțate aceste cheltuieli", a declarat Liviu Dragnea la Vila Lac 1, unde s-a desfășurat o întâlnire a liderilor coaliției de guvernare pe tema proiecției bugetare pe 2018.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

3 Așa o fi?

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”