Cioloș pe ziduri! Ce se PREGĂTEȘTE?

Cioloș pe ziduri! Ce se PREGĂTEȘTE?

Rămâne? Așa cum se spune din ce în ce mai des prin toate cotloanele cu subânțeles ale României? Chipul prim-ministrului Dacian Cioloș a apărut pe sute de clădiri și ziduri din Capitală sub formă de matriţe imprimate. Deasupra acestor imagini apare scris: „Continuăm”. Cine se află în spatele acestor matriţe?

Un tânăr artist a rupt tăcerea şi s-a justificat pe siteul reddit.com, de ce îi pictează pe pereţi chipul lui Cioloş: "Sunt artistul stradal care pictează chipul premierului Dacian Ciolos cu ajutorul unei matrițe pe pereții Bucureștiului. Cred că este un premier bun și, că reprezentant al străzii și persoană activă în comunitatea alt / art, m-am gândit că este ceva ce pot să fac pentru a îmi arăta susținerea. Probabil vom fi aduși în fața justiției pentru vandalism și distrugere. Te întreb însă dacă merită un pic de fărădelege pentru o adevărată înfăptuire a justiției? Da, merită. Cred că dacă fiecare din noi am pune un pic mână să revoluționăm lumea ar fi toată România un pic mai mult Cluj și un pic mai puțin Vaslui. Numai zic. Eu atâta știu să fac", a explicat autorul.

Nu este însă singura operaţiune pro-Cioloş. Pe siteul Guvernului României au apărut în ultima vreme fotografii realizate de fotografi profesionişti. Descoperirea a făcut-o jurnalistul Cristian Şutu pe pagina sa, suţu.ro: „În ultimele două săptămîni echipa de imagine a lui Dacian Cioloș – eficientă, de altfel – a băgat în teste mai mulți fotografi buni din România. Cu scopul de a-i angaja în echipa de comunicare. Din informațiile mele, e vorba de cel puțin trei fotografi noi. Ceea ce dă un sens ipotezei în care Dacian Cioloș va mai rămîne pe aici, cu treabă, chiar și după alegerile din decembrie. Măcar și pentru faptul că, logic, angajarea unei echipe profesioniste de comunicare fotografică (esențială astăzi în spațiul social-media) ar fi trebuit să se întîmple la începutul mandatului, nu la sfîrșitul acestuia. În ultimele zile, fotografiile postate pe site-ul oficial al guvernului conțin în metadate cel puțin un nume nou: Steluța Popescu.(...) Informațiile mele spun că din noua echipă de fotografi va face parte și Radu Bădoiu, fotograf profesionist cu care am colaborat în urmă cu mai mulți ani”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina