Cioloș: Pregătirea și derularea de către România a președinției Consiliului UE presupun costuri de câteva zeci de milioane de euro

Cioloș: Pregătirea și derularea de către România a președinției Consiliului UE presupun costuri de câteva zeci de milioane de euro

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni că asigurarea președinției Consiliului UE de către România presupune costuri de câteva zeci de milioane de euro.

"E vorba, din calculele noastre, de câteva zeci de milioane de euro costul pregătirii președinției și derulării președinției Consiliului UE. Sunt bani care vor contribui inclusiv la promovarea imaginii României, bani care trebuie să ne permită să pregătim și partea administrativă, logistică", a afirmat Cioloș, la o dezbatere despre preluarea de către România a președinției Consiliului UE în 2019.

Prim-ministrul a adăugat că revine în sarcina viitorului Guvern să stabilească dacă se viitoarele Consilii informale se vor organiza la București sau în alte localități.

"Pentru fiecare Consiliu de miniștri vor exista reuniuni informale în statul membru care asigură președinția, deci va trebui decis dacă organizăm toate consiliile informale la București, în Capitală, sau dacă le organizăm și în alte locații din țară. Asta presupune, dacă o facem și în alte locații din țară, costuri suplimentare pentru că trebuie asigurată partea logistică pentru a primi câteva sute de oameni, deci delegații care vor însemna sute de participanți, dar înseamnă și o oportunitate de a promova și alte zone din țară decât Bucureștiul", a explicat Dacian Cioloș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante