Cioloș: Pregătirea și derularea de către România a președinției Consiliului UE presupun costuri de câteva zeci de milioane de euro

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni că asigurarea președinției Consiliului UE de către România presupune costuri de câteva zeci de milioane de euro.

"E vorba, din calculele noastre, de câteva zeci de milioane de euro costul pregătirii președinției și derulării președinției Consiliului UE. Sunt bani care vor contribui inclusiv la promovarea imaginii României, bani care trebuie să ne permită să pregătim și partea administrativă, logistică", a afirmat Cioloș, la o dezbatere despre preluarea de către România a președinției Consiliului UE în 2019.

Prim-ministrul a adăugat că revine în sarcina viitorului Guvern să stabilească dacă se viitoarele Consilii informale se vor organiza la București sau în alte localități.

"Pentru fiecare Consiliu de miniștri vor exista reuniuni informale în statul membru care asigură președinția, deci va trebui decis dacă organizăm toate consiliile informale la București, în Capitală, sau dacă le organizăm și în alte locații din țară. Asta presupune, dacă o facem și în alte locații din țară, costuri suplimentare pentru că trebuie asigurată partea logistică pentru a primi câteva sute de oameni, deci delegații care vor însemna sute de participanți, dar înseamnă și o oportunitate de a promova și alte zone din țară decât Bucureștiul", a explicat Dacian Cioloș.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

3 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade