Cioloş: PSD-ALDE vor duce ţara de râpă; este nevoie de o alternativă

Cioloş: PSD-ALDE vor duce ţara de râpă; este nevoie de o alternativă

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că PSD şi ALDE "nu sunt în stare să îşi asume responsabil guvernarea" şi "vor duce ţara de râpă", precizând că este nevoie "de o alternativă" construită cu toţi cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care a fost condusă România în ultimul an.

"Un an şi unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliţi în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiţii politice meschine. Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-şi decapiteze două guverne într-un an", a scris Cioloş, luni seară, pe Facebook.

În opinia sa, guvernarea PSD-ALDE adaugă "un ingredient periculos" pentru ţară, respectiv "instabilitate politică".

"Pe lângă populism şi incompetenţă, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru ţară: instabilitate politică. PSD şi ALDE nu sunt în stare să îşi asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce ţara de râpă. Din punctul meu de vedere, coaliţia PSD-ALDE a eşuat", mai scrie Cioloş.

El subliniază că România nu îşi poate permite încă un guvern "creat din criza morală în care colcăie coaliţia PSD-ALDE".

"Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toţi cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusa ţara de un an încoace şi care acum sunt aşteptaţi să gândească soluţii. Dacă vor fi alegeri anticipate, ne asumăm să fim parte a acestei soluţii", conchide fostul premier. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”