Cioloș: România a făcut eforturi pentru Schengen, nu ne milogim dacă ne spunem punctul de vedere

Cioloș: România a făcut eforturi pentru Schengen, nu ne milogim dacă ne spunem punctul de vedere

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți seară, că România trebuie să își susțină punctul de vedere referitor la aderarea la Spațiul Schengen pentru că a făcut eforturi pentru a se integra în această zonă.

"Am auzit discuții în România 'de ce să ne mai batem noi sau să ne milogim pentru Schengen, atât timp cât alții, dimpotrivă, sunt reactivi vizavi de acest lucru'. Spațiul Schengen e un element de integrare în UE, dincolo de dificultatea de moment pe care o întâlnește problematica, discuția aceasta. România a făcut eforturile de integrare în Schengen și nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susținem punctul de vedere. Eu cred că România trebuie să vizeze integrarea diferitelor cercuri concentrice europene, indiferent că e vorba de spațiul Schengen sau de zona euro sau de alte teme", a spus Cioloș la ambasada României din Belgia, în contextul în care merge miercuri într-o vizită oficială în Olanda, unde va discuta și tema Schengen.

El a adăugat că România a sugerat de multă vreme o integrare în trepte la spațiul Schengen.

"Prima aderare, cu spațiul aerian, poate să se facă chiar și în condițiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar crește încrederea în faptul că România poate să își asume responsabilitățile de membru al spațiului Schengen. Dincolo de decizia care la un moment dat se va lua, eu sunt convins, e important să fim prezenți în mod activ la toate aceste discuții și să ne susținem punctul de vedere", a explicat Cioloș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale