Cioloș scoate la iveală scrisoarea trimisă de Dragnea anul trecut!

Cioloș scoate la iveală scrisoarea trimisă de Dragnea anul trecut!

Cioloș scoate la iveală scrisoarea trimisă de Dragnea anul trecut!

Într-o scrisoare oficială transmisă de Liviu Dragnea lui Dacian Cioloș, pe vremea când acesta era premier, liderul PSD își exprima îngrijorarea în legătură cu „o serie de măsuri cum ar fi plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului” și „majorarea taxelor pentru cei cu activități independente”, susținând că astfel de măsuri ar avea la bază „înrăutățirea indicatorilor economici în țara noastră”.

„Din ciclul dacă doriți să revedeți: unii lideri politici au o capacitate de anticipare surprinzătoare!

Iată ce scria domnul Dragnea într-o scrisoare deschisă în 8 Septembrie 2016. Folosind aceeași măsură a PSD este, evident, momentul ca actualul Premier să fie chemat în Parlament, să explice ce are de gând cu pensiile, cu indemnizațiile pentru creșterea copilului, cu taxele, cu bugetul țării în general.

Și, mai ales, să explice de ce coaliția PSD-ALDE a mințit fără scrupule oamenii anul trecut, când au promis și au trecut prin Parlament lucruri care erau evident neaplicabile. Este în primul rând o datorie față de cei care i-au votat”, scrie Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Ce scria pe Facebook Dragnea in septembrie 2016, alaturi de o fotografie in care tine un bebelus in brate: "Dintre toate problemele care sunt de rezolvat in Romania, actualul guvern a ales sa evidentieze ca indemnizatiile pentru cresterea copiilor sunt cam mari?!!! Sa fie oare o greseala a acestui guvern neserios? Sau este chiar parte din programul lor de guvernare sa le scada? Indiferent care varianta este, va asigur ca, din decembrie , PSD-ul o sa le readuca la valoarea lor corecta. Le-am crescut dupa ce Basescu le-a taiat in 2012 si o vom face din nou!"

Textul scrisorii lui Liviu Dragnea din 2016:

„SCRISOARE DESCHISA CATRE PRIM-MINISTRUL ROMANIEI

Domnule Prim Ministru,

In ultima perioada au aparut in spatiul public mai multe semnale alarmante privind intentia Guvernului de a lua o serie de masuri ingrijoratoare, cum ar fi plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activitati independente prin schimbarea radicala a Codului Fiscal. As vrea sa subliniez cat se poate de clar ca ma opun categoric acestor masuri, pe care le consider extrem de daunatoare si contrare actiunilor care ar trebui intreprinse pentru relansarea activitatii economice din Romania.

Mai mult decat atat, exista o intrebare chiar mai ingrijoratoare decat cele de mai sus: Intentia Guvernului de a lua astfel de masuri are cumva la baza o inrautatire a indicatorilor economici in tara noastra? Din acest motiv, va rog sa prezentati de urgenta in fata camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situatia economica reala a tarii, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial si cresterea economica estimata care sta la baza executiei bugetare.

Totodata, consider ca este absolut necesar sa avem o pozitie clara din partea dumneavoastra cu privire la intentiile reale ale Guvernului, intrucat informatiile contradictorii care vin, in mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului genereaza confuzie si ingrijorare in randul investitorilor, salariatilor si al tuturor celorlalti cetateni.

Cu stima,

Liviu Dragnea
Presedintele Partidului Social Democrat”




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante