Cioloș: Singura cale înainte pentru Turcia este întoarcerea la ordinea constituțională și la statul de drept

Cioloș: Singura cale înainte pentru Turcia este întoarcerea la ordinea constituțională și la statul de drept

Premierul Dacian Cioloș declară, într-un mesaj postat pe Facebook cu privire la lovitura de stat din Turcia, că singura cale înainte pentru această țară "este întoarcerea la ordinea constituțională și la statul de drept".

"Singura cale înainte pentru Turcia este întoarcerea la ordinea constituțională și la statul de drept. În această dimineață, la reuniunea informală a șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană prezenți la Summitul ASEM, am susținut împreună cu ceilalți lideri europeni condamnarea tuturor acțiunilor de violență și agresiune asupra instituțiilor statului democratic alese. Turcia este un partener cheie pentru România și pentru Uniunea Europeană", afirmă premierul Cioloș, aflat la Ulan Bator, în Mongolia, pentru participarea la Summitul ASEM (Asia-Europe Meeting).

De asemenea, premierul Cioloș menționează că a primit asigurări de la MAE că este deplin funcțională celula de criză constituită din dispoziția ministrului Lazăr Comănescu.

"MAE m-a asigurat că celula de criză constituită azi noapte din dispoziția ministrului este deplin funcțională și este în legătură cu cetățenii români care au nevoie de asistență. Totodată, ambasada și consulatele României în Turcia sunt în alertă și pregătite să-i ajute pe toți cetățenii români care au nevoie de sprijin", a mai spus șeful Guvernului.

Un grup din armata turcă a anunțat vineri noapte că a preluat puterea pentru a restabili ordinea în țară și drepturile democratice . Președintele Recep Tayyip Erdogan și mai mulți oficiali guvernamentali de la Ankara au descris acțiunile drept o tentativă a unei mici facțiuni a armatei de a prelua puterea în țară. La Ankara și Istanbul au avut loc confruntări care s-au soldat cu morți și răniți în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Un total de 754 de militari au fost arestați în legătură cu acest puci, soldat cu moartea a cel puțin 60 de persoane.

AGERPRES/(AS — autor: Marius Frățilă, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /