Cioloş: Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim; legile trebuie să fie despre dreptul fundamental de a fi protejaţi

Bucureşti, 17 dec /Agerpres/ - Fostul premier Dacian Cioloş spune că în cazul în care modificările depuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală vor trece în forma actuală, ''există riscul ca niciun cetăţean al acestei ţări să nu mai fie în siguranţă în România, iar dreptatea în justiţie să fie grav afectată''.

''Dacă nu vreţi să vă fie teamă să mergeţi noaptea pe stradă, dacă nu vreţi să vă fie teamă pentru părinţii şi copiii dumneavoastră şi dacă vreţi un stat care să vă protejeze de infractori, făceţi-vă vocea auzită. Acum este important să folosim toate mijloacele paşnice şi legale pentru a ne face auziţi. Altfel, tăcerea noastră va fi semnul că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă. Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim. Şi bătălia pentru cinste şi justiţie e poate cea mai importantă dintre ele. Pentru astfel de lucruri, niciodată nu e degeaba. Niciodată nu e prea târziu! Ceea ce se întâmplă acum în Parlament e grav. Nu doar pentru atacul împotriva legilor justiţiei, care sunt modificate fără dezbatere şi fără argumente solide. Dar şi pentru că majoritatea pare să nu mai suporte să convieţuiască democratic cu minoritatea parlamentară. Şi atunci cum să nu fie poporul dezbinat, când cei care îl reprezintă nu găsesc ei un spaţiu de dezbatere'', afirmă fostul premier pe pagina sa de facebook.

El atrage atenţia şi spune că legile trebuie să fie despre siguranţa tuturor cetăţenilor României, despre dreptul lor fundamental de a fi protejaţi de infractori.

''Doamnelor, domnilor parlamentari, indiferent de partidul din care faceţi parte, dumneavoastră sunteţi cele şi cei care, în zilele următoare, veţi decide soarta bătăliei între cinste şi hoţie în România. (...) Nu încercaţi să faceţi scăpaţi câţiva oameni, care simt că se apropie de porţile puşcăriei, cu preţul sacrificării a altor milioane de oameni, care riscă să rămână fără apărare în faţa infractorilor. Aceste legi trebuie să fie despre siguranţa tuturor cetăţenilor României, despre dreptul lor fundamental de a fi protejaţi de infractori'', mai spune Cioloş.

În context, el arată că indiferenţa faţă de corupţie, o justiţie slabă, ''aduce poate o pâine mai bună celor corupţi, cel puţin pentru o vreme''.

''Dar, înseamnă spitale mai puţine, şcoli mai puţine, mai multă sărăcie. Pentru că toleranţi fiind la corupţie, nu putem crea bunăstare'', conchide fostul premier. AGRPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi