Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cioloş: Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim; legile trebuie să fie despre dreptul fundamental de a fi protejaţi

Bucureşti, 17 dec /Agerpres/ - Fostul premier Dacian Cioloş spune că în cazul în care modificările depuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală vor trece în forma actuală, ''există riscul ca niciun cetăţean al acestei ţări să nu mai fie în siguranţă în România, iar dreptatea în justiţie să fie grav afectată''.

''Dacă nu vreţi să vă fie teamă să mergeţi noaptea pe stradă, dacă nu vreţi să vă fie teamă pentru părinţii şi copiii dumneavoastră şi dacă vreţi un stat care să vă protejeze de infractori, făceţi-vă vocea auzită. Acum este important să folosim toate mijloacele paşnice şi legale pentru a ne face auziţi. Altfel, tăcerea noastră va fi semnul că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă. Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim. Şi bătălia pentru cinste şi justiţie e poate cea mai importantă dintre ele. Pentru astfel de lucruri, niciodată nu e degeaba. Niciodată nu e prea târziu! Ceea ce se întâmplă acum în Parlament e grav. Nu doar pentru atacul împotriva legilor justiţiei, care sunt modificate fără dezbatere şi fără argumente solide. Dar şi pentru că majoritatea pare să nu mai suporte să convieţuiască democratic cu minoritatea parlamentară. Şi atunci cum să nu fie poporul dezbinat, când cei care îl reprezintă nu găsesc ei un spaţiu de dezbatere'', afirmă fostul premier pe pagina sa de facebook.

El atrage atenţia şi spune că legile trebuie să fie despre siguranţa tuturor cetăţenilor României, despre dreptul lor fundamental de a fi protejaţi de infractori.

''Doamnelor, domnilor parlamentari, indiferent de partidul din care faceţi parte, dumneavoastră sunteţi cele şi cei care, în zilele următoare, veţi decide soarta bătăliei între cinste şi hoţie în România. (...) Nu încercaţi să faceţi scăpaţi câţiva oameni, care simt că se apropie de porţile puşcăriei, cu preţul sacrificării a altor milioane de oameni, care riscă să rămână fără apărare în faţa infractorilor. Aceste legi trebuie să fie despre siguranţa tuturor cetăţenilor României, despre dreptul lor fundamental de a fi protejaţi de infractori'', mai spune Cioloş.

În context, el arată că indiferenţa faţă de corupţie, o justiţie slabă, ''aduce poate o pâine mai bună celor corupţi, cel puţin pentru o vreme''.

''Dar, înseamnă spitale mai puţine, şcoli mai puţine, mai multă sărăcie. Pentru că toleranţi fiind la corupţie, nu putem crea bunăstare'', conchide fostul premier. AGRPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă