Cioloș, vizită la Premium Aerotec, în contextul noilor investiții și perspective de dezvoltare la fabrica de la Ghimbav

Cioloș, vizită la Premium Aerotec, în contextul noilor investiții și perspective de dezvoltare la fabrica de la Ghimbav

Premierul Dacian Cioloș a efectuat, sâmbătă, o vizită la sediul companiei germane Premium Aerotec, în contextul noilor investiții și perspective de dezvoltare la fabrica de la Ghimbav, informează un comunicat al Executivului transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul vizitei oficiale a prim-ministrului Cioloș în Germania, delegația guvernamentală s-a deplasat la Augsburg, unde a stat de vorbă cu reprezentanții conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, pe agenda discuțiilor dintre oficialii români și partea germană regăsindu-se planurile de dezvoltare pe care compania le are în vedere la fabrica de producție și asamblare de componente Airbus, de la Ghimbav.

''Fiecare avion comercial nou are încorporate componente produse de Premium Aerotec la Brașov. Este o investiție pe care conducerea companiei m-a asigurat, astăzi, ca o va dezvolta în interesul mutual comun'', a spus premierul Dacian Cioloș.

Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori străini din industria aeronautică, prezenți în România încă din anul 2010. Compania și-a extins activitatea și capacitatea de producție în ultimii ani, doar în 2015 Premium Aerotec a investit 15 milioane de euro pentru extinderea suprafeței de producție și modernizarea echipamentelor creând astfel 200 de noi locuri de muncă și prognozând, pentru anul în curs, o creștere a cifrei de afaceri de 10%, se mai arată în comunicatul citat.

Din delegația condusă de premierul Dacian Cioloș au făcut parte și Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al prim-ministrului, Manuel Costescu, secretar de stat, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului și Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Conducerea Premium Aerotec/Airbus Group a fost reprezentată de Marco Miklis, senior vice president Europe, CIS and Canada, Airbus Group, Jens Siebrecht, vice president Central&Eastern Europe, Airbus Group, Lars Kaestle, CEO and CFO Premium Aerotec, Marius Dyrssen, senior vice president Marketing&Sales Europe, Airbus Defense and Space, Greg Dassios, sales director Europe Airbus și Serge Durand, CEO Airbus Helicopters România.

Segmentul aeronautic a devenit în ultimii ani un pilon de creștere solidă a industriei grele, având cinci poli de dezvoltare în București, Cluj, Bacău, Craiova și Brașov. În 2014, cifra de afaceri totală a acestui sector a fost de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decât în 2009, iar de-a lungul timpului a înregistrat o creștere de aproape 5% anual. De asemenea, conform cifrelor anului 2014, numărul angajaților din sector a fost de 3.200, reprezentând personal foarte bine calificat conform cerințelor industriei.

Din punctul de vedere al comerțului internațional, industria aeronautică joacă un rol important, un număr semnificativ de companii aeronautice locale exportând mai mult de 77% din producția totală în Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Olanda și Israel. Evoluția sectorului s-a remarcat și prin varietatea gamei de producție, aceasta cuprinzând aeronave, componente precum trenuri de aterizare, frâne și accesorii hidropneumatice și echipamente electronice sofisticate, precum sisteme electronice de bord și sisteme radar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro