Cioloş vrea comisie parlamentară pentru 10 august: Cetăţenii trebuie să ştie cine sunt responsabilii politici

Cioloş vrea comisie parlamentară pentru 10 august: Cetăţenii trebuie să ştie cine sunt responsabilii politici

Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că decizia judecătorilor de a nu redeschide dosarul "10 august" nu este "finalitatea" aşteptată de cetăţeni şi crede că "o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale".

"Decizia de a nu redeschide dosarul "10 august" nu este finalitatea pe care o aşteptam nici eu şi nici cetăţenii acestei ţări care au fost în Piaţa Victoriei, au avut de suferit şi ştiu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo. Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiţiei, chiar dacă uneori ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală faţă de aflarea adevărului", a scris Dacian Cioloş, marţi, pe pagina sa de Facebook .

El arată că Parlamentul "are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine".

"Cetăţenii trebuie să ştie cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească. Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine. Eu unul vreau să ştiu ce s-a întâmplat pe 10 august şi cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale", subliniază Cioloş.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul "10 august" .

Decizia instanţei este definitivă.

Practic, prin această decizie, dosarul va fi clasat, iar foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei din august 2018.

Cererea DIICOT s-a plimbat mai multe luni între instanţe, deoarece judecătorii nu erau lămuriţi cine are competenţa de a soluţiona acest caz. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu