Ciprian Pahonțu este noul director general al Romsilva; săptămâna viitoare va fi validat de Consiliul de Administrație

Ciprian Dragoș Pahonțu este noul director general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, în condițiile în care a obținut cel mai mare punctaj în procesul de selecție, iar ceilalți trei candidați care au ajuns în faza finală nu au depus contestații în termenul legal prevăzut, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Romsilva.

Noul director general va fi validat în această funcție de Consiliul de Administrație al Romsilva, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare.

În procesul de selecție, Ciprian Pahonțu a obținut cel mai mare punctaj, respectiv 78,91 puncte, fiind urmat de Robert Blaj, șef de ocol în județul Sibiu, cu 67,64 puncte, Ilie Covrig, directorul DS Mureș, și Dan Ioan Aldea, fost director general al Regiei și șef serviciu Romsilva în prezent, cu punctaje foarte apropiate, 48,87 puncte, respectiv 48,55 puncte.

Ciprian Pahonțu vine din sistem, acesta deținând timp de aproape patru ani (iunie 2012 — martie 2016) funcția de consilier al directorului general al RNP-Romsilva, după ce, anterior, în perioada martie 2010 — iunie 2012, a ocupat poziția de director al Direcției Fond Forestier și Amenajarea Pădurilor în cadrul Romsilva.

Acesta a mai fost timp timp de un an consilier al șefului Romsilva în perioada martie 2009 — martie 2010, iar din februarie 2007 și până în martie 2009, când regia se afla în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, a deținut funcția de director general în cadrul Direcției Generale Management Fond Forestier, Funciar și Cinegetic în cadrul acestui minister.

Pe data de 13 ianuarie 2016, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a semnat ordinul de revocare a lui Adam Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva. O zi mai târziu, Crăciunescu și-a depus mandatul de director general al Regiei Naționale a Pădurilor, începând cu data de 21 martie 2016, iar atribuțiile de director general au fost preluate, cu titlu de interimat, de directorul Departamentului Informatică, Strategii și Comunicare din cadrul RNP Romsilva, Călin Bibarț, până la organizarea unui concurs.

Regia Națională a Pădurilor — Romsilva a demarat, în data de 3 martie, procedura de selecție pentru ocuparea funcției de director general.

Romsilva a încheiat anul 2015 cu un profit brut de peste 145 de milioane de lei, în creștere cu aproape 8% față de 2014, și cu o cifră de afaceri de 1,42 de miliarde de lei, în scădere cu 6,4% față de anul anterior, potrivit datelor anunțate de fostul director general în luna decembrie a anului 2015.

Suprafața fondului forestier administrat de regie a scăzut de la 6,3 milioane hectare în 1991 la 3,2 milioane hectare în 2015, respectiv la 49% din fondul forestier național, datorită aplicării legilor retrocedării.

Pe lângă administrarea celor 3,2 milioane de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, Romsilva mai asigură servicii silvice pentru o suprafață de 1,1 milioane hectare fond forestier proprietate publică a unităților administrativ teritoriale sau privată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing