Circa 100 de sindicalişti din învăţământ protestează în faţa Ministerului Muncii nemulţumiţi de Legea salarizării

Circa 100 de sindicalişti din învăţământ protestează în faţa Ministerului Muncii nemulţumiţi de Legea salarizării

Circa 100 de sindicalişti din învăţământ protestează în faţa Ministerului Muncii, nemulţumiţi de Legea salarizării, aceştia cerând modificarea mai multor acte normative, printre care Legea salarizării şi Legea pensiilor.

"Există nemulţumiri ale oamenilor din sistem chiar din momentul în care a apărut Legea 153. Acesta este principala nemulţumire a oamenilor. Grila de salarizare pentru cadre didactice este nemulţumitoare. Poziţionarea în grilă este inacceptabilă. Mai concret, învăţământul este situat în pătrimea inferioară a grilei, între 1,64 şi 2,76 coeficienţi de ierarhizare pe o scară de la 1 la 12. De asemenea, avem o problemă legată de reîncadrare tot după apariţia Legii 153 pentru că avem acum salarii diferite în sistem, la aceeaşi vechime aceleaşi funcţii oamenii cu salarii diferite", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Acesta a spus că mai există o problemă legată de sporuri şi o a patra legată de o solicitare mai veche a Federaţiei cu privirea la posibilitatea de pensionare a cadrelor didactice cu trei ani înainte împlinirea vârstei standard, fără diminuarea cuantumului pensiei.

"Aşteptăm să avem o discuţie şi cu Ministerul Muncii, cu cei de la putere ca să vedem ce se poate face şi să ne spună concret dacă există o intenţie bună sau nu există. Noi o să depunem un material, o listă, şi aşteptăm, dar în mod normal ar trebui să avem o discuţie cu ministrul Muncii", a mai spus Hăncescu.

Protestul a început la ora 13:00 şi urmează să se încheie la ora 15:00.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu