Circa 100 de sindicalişti din învăţământ protestează în faţa Ministerului Muncii nemulţumiţi de Legea salarizării

Circa 100 de sindicalişti din învăţământ protestează în faţa Ministerului Muncii nemulţumiţi de Legea salarizării

Circa 100 de sindicalişti din învăţământ protestează în faţa Ministerului Muncii, nemulţumiţi de Legea salarizării, aceştia cerând modificarea mai multor acte normative, printre care Legea salarizării şi Legea pensiilor.

"Există nemulţumiri ale oamenilor din sistem chiar din momentul în care a apărut Legea 153. Acesta este principala nemulţumire a oamenilor. Grila de salarizare pentru cadre didactice este nemulţumitoare. Poziţionarea în grilă este inacceptabilă. Mai concret, învăţământul este situat în pătrimea inferioară a grilei, între 1,64 şi 2,76 coeficienţi de ierarhizare pe o scară de la 1 la 12. De asemenea, avem o problemă legată de reîncadrare tot după apariţia Legii 153 pentru că avem acum salarii diferite în sistem, la aceeaşi vechime aceleaşi funcţii oamenii cu salarii diferite", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Acesta a spus că mai există o problemă legată de sporuri şi o a patra legată de o solicitare mai veche a Federaţiei cu privirea la posibilitatea de pensionare a cadrelor didactice cu trei ani înainte împlinirea vârstei standard, fără diminuarea cuantumului pensiei.

"Aşteptăm să avem o discuţie şi cu Ministerul Muncii, cu cei de la putere ca să vedem ce se poate face şi să ne spună concret dacă există o intenţie bună sau nu există. Noi o să depunem un material, o listă, şi aşteptăm, dar în mod normal ar trebui să avem o discuţie cu ministrul Muncii", a mai spus Hăncescu.

Protestul a început la ora 13:00 şi urmează să se încheie la ora 15:00.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA