Circa 1.200 de femei au fost agresate în Germania în noaptea de Anul Nou de circa 2.000 de bărbați (anchetă)

O investigație a poliției germane publicată de ziarul Süddeutsche Zeitung relevă că în noaptea de Anul Nou circa 1.200 de femei au fost agresate sexual în Germania, dintre care aproximativ 650 la Köln și 400 la Hamburg, fapte similare fiind semnalate și în alte orașe, mai ales Düsseldorf și Stuttgart, scrie marți publicația Le Monde.

Numărul agresorilor este estimat la circa 2.000, uneori mai mulți bărbați atacând o singură femeie. Până în prezent poliția germană a confirmat 642 de agresiuni sexuale și a identificat 47 de suspecți. În alte 239 de cazuri a existat o dublă infracțiune, adică o agresiune sexuală și un furt, pentru acestea fiind identificați 73 de suspecți.

Investigația poliției germane mai semnalează că majoritatea suspecților sunt originari din țările Africii de Nord. Potrivit lui Holger Munch, șeful poliției judiciare, 'există deci o legătură' între aceste agresiuni și sosirea masivă a refugiaților în anul 2015. În schimb, poliția nu dispune de elemente care să indice că agresiunile ar fi fost premeditate.

Pe de altă parte, poliția germană nu speră că va putea identifica și alți suspecți, întrucât victimele nu reușesc să-i identifice. Din același motiv nici justiția nu a reușit să soluționeze multe dosare legate de acele agresiuni sexuale, unii suspecți fiind eliberați după ce victimele nu au reușit să confirme că într-adevăr ei au fost.

Până în prezent numai doi agresori au primit condamnări la închisoare cu executare, un irakian trădat de o fotografie găsită pe telefonul său mobil și un marocan pe care victima l-a recunoscut, cei doi primind un an și nouă luni și respectiv un an și șapte luni de închisoare. Au mai fost pronunțate nouă condamnări pentru furturi și tâlhării.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…