Circa 1.300 de oameni manifestează în Piața Victoriei. Momente tensionate între protestatari, polițisti și jandarmi

Circa 1.300 de oameni manifestează în Piața Victoriei. Momente tensionate între protestatari, polițisti și jandarmi

Peste 1.000 de persoane s-au adunat, luni seară, în Piața Victoriei din Capitală, la manifestația anunțată de mai multe grupuri civice sub denumirea "Sărbătoarea Primei Victorii".

UPDATE 21.20 Grupul de oameni a pornit spre Ministerul de Externe, condus de Teodor Meleșcanu, unde se cere demisia acesuia. I se impută proasta gestionare a procesului electoral din diaspora. În cursul zilei de luni, Meleșcanu și-a cerut scuze pentru cozile create îla secțiile din afara țării.

UPDATE 21.08: Se strigă "Anticipate, anticipate" și "Demisia, demisia"

UPDATE 21.03: Ca de obicei, la 9 fix, manifestanții au intonat imnul și au aprins luminile telefoanelor

UPDATE 20.50: Aproximativ 1.300 de manifestanți în Piața Victoriei la această oră, potrivit reporterului HotNews.ro. Ce mai strigă ei: "Ole, ole, Liviu Dragnea nu mai e", "Proasta satului e în fruntea statului" sau "Diaspora, diaspora"

UPDATE 20.46: "Uniți putem să-nvingem un sistem" - strigă manifestanții

UPDATE 20.40: Lumea cântă "Mulți ani trăiască". S-a desfăcut și o sticlă de șampanie

UPDATE 20.32: Peste 1.000 de manifestanți în Piață. Mulțimea strigă "Victorie!". Se aruncă cu confetti

UPDATE 20:20 Moment tensionat după ce un șofer s-a oprit în Piața Victoriei, s-a urcat pe capota mașinii și a salutat mulțimea. În jurul său au apărut imediat două motociclete ale Poliției, care au încercat să îl escorteze, pentru a-l amenda.

Câteva zeci de protestatari au fugit după polițiști, huiduindu-i, după care, în zona pasajului, au întalnit un grup de jandarmi, pe care i-au huiduit, de asemenea, copios.

"Rușine să vă fie", "Nu scăpați", "Veți plăti", "10 august", "Slugile lui Dragnea", "Jandarmeria apără hoția" - au strigat manifestanții către jandarmi.

Jandarmii s-au urcat apoi în dubă, iar protestatarii au început să le pună bancnote pe parbriz și să arunce cu fise.

Jardarmii au scos în final duba din zonă și s-au retras în huiduielile mulțimii.

UPDATE 20.05: Doi polițiști au venit în fața protestatarilor, unde oprise o motocicletă. Protestatarii le-au cerut parola și i-au huiduit

Evenimentul a fost lansat pe Facebook de grupurile Rezistența, Corupția ucide, Declic și Inițiativa România.

"România a spus "DA! Nu vrem să fim conduși de hoți!" Va invităm astăzi, de la ora 19:30, în Piața Victoriei pentru a sărbători o Victorie dar și în semn de solidaritate cu revolta pe care o simt toți cetățenii români din afara granițelor care nu au putut să-și exercite dreptul constituțional la vot", spun organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, referendumul solicitat de societatea civilă și inițiat de președintele Klaus Iohannis a arătat că, într-o măsură covârșitoare, românii vor o justiție independentă și o clasă politică care să nu fie mai presus de lege.

"Societatea românească a spus clar ieri: "Hoții la pușcărie, fără posibilitatea de a se absolvi singuri de pedeapsa cuvenită!", precizează organizatorii.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…