Circa 270.000 de refugiaţi ucraineni au ajuns în Republica Cehă, susţine premierul Petr Fiala

Circa 270.000 de refugiaţi ucraineni au ajuns în Republica Cehă, susţine premierul Petr Fiala

Circa 270.000 de refugiaţi din Ucraina au venit în Republica Cehă de la începutul invaziei ruse, a anunţat joi prim-ministrul ceh Petr Fiala, relatează dpa.

Într-o declaraţie pentru canalul TV CT24, Fiala a subliniat importanţa faptului ca refugiaţilor să li se acorde toată asistenţa posibilă, recunoscând în acelaşi timp că "suntem la limita a ceea ce putem absorbi fără a ne confrunta cu probleme substanţiale".

După o decizie a camerei inferioare a parlamentului ceh, Senatul a votat şi el o lege care prevede o plată de 200 de euro către refugiaţii ucraineni, care ar putea fi repetată lunar în caz de nevoie.

Persoanelor care primesc refugiaţi în propriile locuinţe li se acordă o sumă de 120 de euro de persoană lunar. De asemenea, refugiaţii ucraineni au dreptul de a munci şi au asigurare medicală gratuită.

Potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul ceh de Interne, aproape 180.000 de ucraineni au primit un permis oficial de şedere.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat la Praga şi în regiunea înconjurătoare centrală Boemia. Republica Cehă are o populaţie de circa 10,7 milioane de locuitori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...