Circa 8% dintre locuitorii unui oraş german unde a existat un focar de coronavirus au avut COVID-19 (studiu)

Circa 8% dintre locuitorii unui oraş german unde a existat un focar de coronavirus au avut COVID-19 (studiu)

Rezultatele unui studiu efectuat într-un oraş care s-a confruntat cu unul dintre primele focare de coronavirus din Germania au arătat că 7,7% dintre rezidenţi aveau anticorpi împotriva COVID-19, a informat vineri Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, citat de Reuters.

În perioada 20 mai - 9 iunie, cercetătorii au testat 2.203 de persoane din oraşul Kupferzell, din sudul Germaniei, unde un concert în biserică a dus la apariţia unui focar de COVID-19 la începutul lunii martie.

Rezultatele au arătat că în oraş au existat de aproape patru ori mai multe infecţii decât fusese raportat anterior, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă conducătorul proiectului, Claudia Santos-Hoevener din cadrul RKI.

Doar ceva mai puţin de 17% dintre persoanele testate nu au prezentat niciun simptom, a precizat RKI. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Moise, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”