Circa zece refugiați din Germania au pașapoarte falsificate siriene legate de gruparea Statul Islamic (Bild)

Circa zece refugiați din Germania au pașapoarte falsificate siriene legate de gruparea Statul Islamic (Bild)

Circa zece migranți din Germania dispun de pașapoarte falsificate siriene similare celor două aparținând atacatorilor sinucigași din atentatele de la Paris revendicate de Statul Islamic (SI), potrivit ziarului german Bild, informații pe care autoritățile germane nu le-au putut confirma marți, relatează AFP.

Aceste pașapoarte siriene prezentate de 'circa zece refugiați' au aceleași 'caracteristici de falsificare' ca cele două aparținând atacatorilor sinucigași din atentatele de la 13 noiembrie orchestrate de organizația Statul Islamic, precizează tabloidul, care citează 'surse guvernamentale'.

Este vorba despre pașapoarte autentice furate în 2013 la Raqqa, bastionul grupării jihadiste din nordul Siriei, înainte de a fi falsificate.

Potrivit Bild, autoritățile germane au pierdut urma acestor refugiați care au prezentat pașapoartele falsificate la intrarea lor în Germania înainte de atacurile din 13 noiembrie. Autoritățile nu i-au amprentat pe refugiați, însă au păstrat copii ale pașapoartelor lor.

Ministerul de Interne german a refuzat să comenteze cu privire la aceste afirmații "din motive tactice', însă a subliniat că este conștient de riscurile și utilizarea pașapoartelor siriene falsificate.

'Având în vedere actualele mișcări migratorii către Germania, nu putem exclude faptul că printre refugiați se pot găsi de asemenea persoane implicate în acțiuni criminale, în crime de război, membri ai organizațiilor teroriste sau persoane cu vederi extremiste", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne german, Johannes Dimroth.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia