Circulația trenurilor, în continuare îngreunată de ninsori și viscol pe raza regionalelor București, Constanța, Galați și Craiova

Circulația trenurilor, în continuare îngreunată de ninsori și viscol pe raza regionalelor București, Constanța, Galați și Craiova

Circulația trenurilor este în continuare adaptată la condițiile meteo nefavorabile pe raza regionalelor București, Constanța, Galați și Craiova, informează CFR SA, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, pe relația Constanța se circulă doar cu locomotive diesel și plug antemergător, din cauza ninsorii viscolite și a formării sulurilor de zăpadă, iar pe regionala Galați este interzisă circulația cu automotoare și DHC.

De asemenea, trenurile circulă doar cu locomotive Diesel pe următoarele secții feroviare: Roșiori Est — Turnu Măgurele, Alexandria — Zimnicea, Banu Mărăcine — Caracal, Caracal — Malu Mare și Buzău — Făurei, fir I și II.

În plus, sunt restricții de viteză la 50 kilometri/oră pe liniile Drăgănești Olt — Caracal fir I și II și Făurei — Plopu.

Circulația feroviară s-a desfășurat vineri în condiții de iarnă, iar la ora 16:30 erau anulate 79 de trenuri de călători din totalul de 1.774 de trenuri/zi.

Un număr de 14 județe din Moldova, Dobrogea și Bărăgan vor intra vineri, la ora 23:00, sub Cod galben vânt puternic și ninsori, potrivit unei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Județele atenționate sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

Potrivit ANM, atenționarea va fi activă în intervalul 6 ianuarie, ora 23:00 — 7 ianuarie, ora 10:00.

În zonele menționate va ninge în general slab cantitativ, dar vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50 — 60 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar spulberând și troienind zăpada.

Meteorologii precizează faptul că unele intensificări ale vântului vor fi mai fi în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior, iar în Moldova, Dobrogea și Bărăgan, sâmbătă și duminică (7 și 8 ianuarie) vor fi intervale de timp în care va mai ninge, iar vântul va avea intensificări, spulberând și troienind zăpada.

În perioada următoare, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între—25 și—15 grade.

ANM subliniază faptul că, în dimineața zilei de sâmbătă, 7 ianuarie, va emite noi mesaje privind evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului