Circulaţie întreruptă pe „Podul lui Putin” din Crimeea după o „urgenţă”. Presa ucraineană raportează explozii

Circulaţie întreruptă pe „Podul lui Putin” din Crimeea după o „urgenţă”. Presa ucraineană raportează explozii

Traficul a fost oprit pe Podul Crimeii, construit de Rusia, din cauza unei situații „de urgență”, a declarat în noaptea de duminică spre luni guvernatorul rus al peninsulei anexate Crimeea, în timp ce presa ucraineană a raportat explozii pe pod, relatează Reuters . Un copil ar fi fost rănit în urma situației, anunță agenția de presă rusă Tass.

Pod Crimeea FOTO EPA-EFE

UPDATE

Două persoane din regiunea rusă Belgorod, o mamă și un tată, au fost ucise în „urgența” de pe podul din Crimeea, iar fiica lor a fost rănită, a anunțat guvernatorul regiunii pe Telegram.

„În această dimineață am început cu toții cu informații despre urgența care a avut loc pe podul din Crimeea. Cu toții am văzut un videoclip pe internet cu o mașină avariată cu numere de înmatriculare din Belgorod”, a scris Viaceslav Gladkov.

„Fata a fost rănită, rănită moderat... Cel mai greu lucru este că părinții ei au murit”.

Știrea originală:

Un copil a fost rănit în urma unei situații de „urgență” pe podul din Crimeea, anunță agenția de presă rusă Tass, citând autoritățile din Crimeea. Aceasta a precizat că copilul va fi transportat în regiunea rusă Krasnodar cu o ambulanță aeriană.

Serghei Aksyonov, un guvernator instalat de Rusia, a declarat că situația de urgență a avut loc la pilonul 145 al podului care leagă peninsula Crimeea de regiunea rusă Krasnodar. El nu a oferit alte detalii.

„Circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situaţie de urgenţă s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei”, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram.

„Forţele de ordine şi toate serviciile competente examinează situaţia”, a adăugat el, cerând conducătorilor auto să aleagă o rută alternativă.

Ministerul rus al Transporturilor a confirmat că există pagube la partea dinspre Crimeea a podului, relatează Tass. Acesta nu a confirmat informațiile potrivit cărora pilonii de susținere a podului au fost avariați.

„Ministerul a subliniat că inspecția stării podului este în curs de desfășurare”, a scris Tass pe canalul său Telegram

Agenția de știri RBC-Ucraina a relatat că pe pod s-au auzit explozii.

Canalul rusesc Grey Zone, un canal Telegram foarte urmărit și afiliat grupului de mercenari Wagner, a raportat că au avut loc două lovituri pe pod la ora 03:04 (0004 GMT) și 03:20.

Crimeea, o peninsulă anexată de Moscova în 2014, serveşte drept bază pentru forţele ruse, în special pentru trimiterea de întăriri şi întreţinerea echipamentelor. Cele câteva poduri care leagă peninsula de sudul ocupat al Ucrainei sunt esenţiale pentru desfăşurarea de operaţiuni militare de către Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?