Cîrstea, ghinion teribil la Australian Open: Sorana a pierdut un meci în care domina clar

Cîrstea, ghinion teribil la Australian Open: Sorana a pierdut un meci în care domina clar

Australian Open 2023 decurge catastrofal pentru România! După primele trei partide de pe tabloul principal, bilanțul vorbește de la sine: trei înfrângeri! Astăzi, un meci început foarte bine de Sorana Cîrstea (32 de ani, 42 WTA) a avut un deznodământ trist pentru iubitorii tenisului din țară.

Sorana Cîrstea e deja în drum spre aeroport, la Melbourne.

În duelul cu Yulia Putintseva (Kazahstan, 28 de ani, 47 WTA), „Sori“ a început excelent, luând primul set, fără emoții: 6-2 în 31 de minute. Și actul secund părea că decurge bine pentru româncă, aceasta având 2-1, după primele trei game-uri. A fost momentul în care ploaia a cauzat întreruperea partidei. La reluare, din păcate, Putintseva a reușit să ducă meciul în direcția dorită de ea.

Mai întâi, sportiva din Kazahstan s-a dus la 5-3, după care și-a adjudecat setul doi, 6-4 în 47 de minute. În decisiv, Cîrstea a pornit, din nou bine, având 2-1. La fel ca în actul secund însă, Sorana a pierdut meciul de sub control. Pentru că Yulia s-a distanțat la 5-3 și și-a adjudecat victoria, după o oră și 53 de minute, scor 2-6, 6-4, 6-3.

Astăzi, la Melbourne, ar fi trbuit să se joace și meciurile Patricia Țig (777 WTA) - Shuai Zhang (22 WTA) și Irina Begu (28 WTA) – Elizabeth Mandlik (129 WTA), ambele din turul I. Din cauza programului dat peste cap însă de ploaie, ambele întâlniri au fost amânate pentru miercuri.

România, la Australian Open 2023, turul I

*Ana Bogdan (63 WTA) – Anna Bondar (81 WTA) 2-6, 6-2, 3-6

*Jaqueline Cristian (161 WTA) – Jessica Pegula (3 WTA) 0-6, 1-6

*Sorana Cîrstea (42 WTA) – Yulia Putintseva (47 WTA) 6-2, 4-6, 3-6

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Așa o fi?