Cîrstea, răpusă la Birmingham după o semifinală incendiară: Sorana are, totuşi, motive de mulţumire

Cîrstea, răpusă la Birmingham după o semifinală incendiară: Sorana are, totuşi, motive de mulţumire

Sorana Cîrstea (31 de ani) a redescoperit plăcerea de a juca tenis, odată cu începerea sezonului de iarbă.

Dacă pe zgură, „Sori“ a avut o perioadă de coşmar, cu cinci înfrângeri în ultimele sale şase partide, odată cu schimbarea suprafeţei de joc au început să curgă şi victoriile.

După ce a trecut, pe rând, de Rogers (39 WTA), Krunic (103 WTA) şi Vekic (92 WTA), Sorana a ajuns, astăzi, în semifinala de la Birmingham, cu chinezoaica Shuai Zhang (33 de ani, 54 WTA). A ieşit un meci electrizant, pe muchie de cuţit!

Primul set a fost fără break, în primele nouă game-uri, ceea ce se întâmplă rar în tenisul feminin. La 5-4 pentru Zhang, „Sori“ a reuşit singurul break şi a câştigat setul: 6-4 după 38 de minute.

În schimb, actul secund a fost dominat de jucătoarea din China, care s-a dus la 5-0 şi s-a impus, lejer, scor 6-1, după 32 de minute.

Decisivul a fost, din nou, sufocant! Cu câte un break în primele patru game-uri şi cu cele două jucătoare mergând bară la bară până la 6-6. În tie-break, dramatismul s-a menţinut! Pentru că Zhang s-a dus la 4-1, Cîrstea a revenit şi a condus cu 5-4, dar a cedat apoi trei puncte la rând şi a ratat calificarea în finală.

A fost 4-6, 6-1, 7-6 (7/5) pentru Zhang după 2 ore şi 13 minute.

Cîrstea a părăsit turneul de la Birmingham cu un cec în valoare de 11.000 de dolari. În plus, în clasamentul live, actualizat în timp real, Sorana a urcat patru poziţii, până pe 32 WTA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...