Cîrstea, secretul unei transformări spectaculoase: Articol care explică revenirea Soranei în elită

Cîrstea, secretul unei transformări spectaculoase: Articol care explică revenirea Soranei în elită

Sorana Cîrstea (32 de ani, 83 WTA) ne oferă cel mai frumos moment din tenisul românesc, în 2023, la BNP Paribas Open. Pentru că, într-o perioadă în care Halep e suspendată pentru dopaj, iar rezultatele celorlalte fete sunt departe de aștetpări, „Sori“ ne-a mai conectat o dată la emoțiile tenisului de nivel înalt, la Indian Wells.

Sorana Cîrstea are opt victorii în 14 meciuri jucate în acest sezon. FOTO: Arhiva Adevărul

Diseară (după ora 22.00, Digi Sport 2), Cîrstea își va măsura forțele cu Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA), într-un meci de gală, cu mize sportive și financiare uriașe, după cum Adevărul a explicat aici. În avancronica partidei, site-ul WTA i-a dedicat Soranei un articol superb în care a explicat cheia revenirii ei la formă, după un start de sezon dezolant, care a dus-o până pe locul 97 WTA în clasamentul live! Eurosport a preluat fragmente din textul publicat de site-ul WTA, care conține inclusiv declarații oferite de Cîrstea despre transformarea ei spectaculoasă.

Thomas Johansson (dreapta), un antrenor apreciat în lumea tenisului. FOTO: Arhiva Adevărul

Thomas Johansson (dreapta), un antrenor apreciat în lumea tenisului. FOTO: Arhiva Adevărul

Ce a scris site-ul WTA despre Sorana Cîrstea?

*Cu o nouă abordare a tenisului, Cîrstea e gata pentru testul Swiatek.

*Sorana Cîrstea l-a angajat pe fostul mare campion, Thomas Johansson, pentru a o ghida, iar acesta i-a schimbat perspectiva în tenis. Acum, ea culege roadele noii colaborări, la Indian Wells.

*Românca vede acum totul într-o altă lumină, iar mare parte din revenirea sa la cel mai înalt nivel i se datorează suedezului. După ce şi-a încheiat devreme sezonul 2022, cu o accidentare la umăr, Sorana Cîrstea a luat legătura cu Thomas Johansson care, în trecut, i-a antrenat pe David Goffin, Maria Sakkari sau Borna Coric.

*Sorana Cîrstea despre colaborarea cu Thomas Johansson: Modul în care joc acum i se datorează lui. E important în atât de multe aspecte ale jocului meu. El e motivul pentru care evoluez atât de bine, sunt foarte fericită de modul în care decurge colaborarea. Ca jucător, Thomas a fost capabil să citească perfect jocul adversarilor. Am lucrat mult cu el în direcţia asta. Mi-a explicat cum văd jucătorii din ATP anumite situaţii, cum le tratează. Încearcă să implementeze multe aspecte din jocul băieţilor în evoluţiile mele, atât tehnic, cât şi ca abordare. Mă concentrez mai mult pe ce am de făcut şi nu las îndoiala să-și facă simţită prezenţa. Thomas m-a făcut mai deşteaptă pe teren. Loviturile mele erau acolo şi înainte, dar nu puteam să înţeleg şi să percep anumite lucruri.

*Sorana Cîrstea despre meciul cu Iga Swiatek: Din punctul meu de vedere e jucătoarea cu cea mai bună deplasare din circuit. Serveşte, de asemenea, foarte bine, returnează excepţional. E greu să-i găsesc o slăbiciune.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski