Cîrstea și Halep, pe mâna spaniolilor: Sorana și-a anunțat noul antrenor înaintea marelui meci de astăzi

Cîrstea și Halep, pe mâna spaniolilor: Sorana și-a anunțat noul antrenor înaintea marelui meci de astăzi

Miami Open a fost întrecerea care a marcat aparițiile Simonei Halep (32 de ani) și Soranei Cîrstea (34 de ani pe 7 aprilie) pe tabloul aceluiași turneu, după foarte mult timp. Cu precizarea că le-am avut și pe Ana Bogdan și Jaqueline Cristian în runda inaugurală. Din păcate, după primele trei partide, am contabilizat trei eșecuri. Doar „Sori“ a ajuns în turul II, dar nu datorită unui meci câștigat, ci din postura de cap de serie.

Sorana Cîrstea - Simona Halep

Marea performanță a lui Cîrstea a venit, sâmbătă, când a zdorbit-o pe Sloane Stepehens (SUA, 31 de ani, 41 WTA), campioană la US Open 2017. A fost 6-2, 6-1 pentru sportiva din România, după o partidă întreruptă, la un moment dat, de ploaie. Cum programul competiției a fost dat deja peste cap de condițiile meteo, Cîrstea va reveni pe teren foarte repede. Astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport 2), o va înfrunta pe Daria Kasatkina (11 WTA) în turul III. Învingătoarea va juca, în optimi, cu câștigătoarea duelului Collins (53 WTA) – Avanesyan (65 WTA).

Până să vedem cum se va descurca Sorana în continuarea drumului, aceasta a făcut un anunț important după succesul obținut cu Stephens. Potrivit Fanatik, ea a dezvăluit că, începând cu sezonul de zgură, va lucra cu spaniolul Albert Costa (48 de ani), campion la French Open 2002. Sursa citată a notat că această colaborarea se va rezuma doar pe perioada în care se vor desfășura întrecerile de pe covorul roșu.

Așadar, în următoarea perioadă, Cîrstea va avea un antrenor spaniol, la fel ca Simona Halep. Și aceasta a anunțat, la Miami, că, odată cu revenirea în Europa pentru sezonul de zgură, va lucra cu un iberic de 49 de ani, care a dus-o pe Kasatkina până în semifinalele French Open.

Ce a declarat Sorana Cîrstea?

*La Miami, antrenorul lui Shapovalov (n.r. – Matt Daly) ma ajută împreună cu Brian Barker (n.r. – fost antrenor al lui James Blake). E o colaborare zonală, ca să spun așa. Voi avea un antrenor pentru zgură și e Albert Costa. Voi începe cu Albert Costa imediat după ce termin aici la Miami.

România la Miami Open

Turul I

*Halep (fără clasament) – Badosa (80 WTA)

6-1, 4-6, 3-6

*Jaqueline Cristian (82 WTA) – Parry (54 WTA)

6-7, 2-6

*Ana Bogdan (66 WTA) – Siniakova (42 WTA)

2-6, 4-6

Turul II

*Cîrstea (24 WTA) - Stephens (41 WTA)

6-2, 6-1

Turul III

*Cîrstea (24 WTA) - Kasatkina (11 WTA)

Duminică, de la ora 17.00, Digi Sport 2

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?