Cîrstea va trăi sub o presiune infernală în 2024: explicația unei situații care o va apăsa pe Sorana ANALIZĂ

Cîrstea va trăi sub o presiune infernală în 2024: explicația unei situații care o va apăsa pe Sorana ANALIZĂ

România a încheiat 2023 cu patru jucătoare în Top 100 mondial: Sorana Cîrstea (33 de ani, 26 WTA), Ana Bogdan (31 de ani, 69 WTA), Irina Begu (33 de ani, 75 WTA) și Jaqueline Cristian (25 de ani, 89 WTA).

Sorana Cîrstea

Toate cele patru ar fi prins loc pe tabloul principal de la Australian Open 2024, însă Begu s-a accidentat și va sta pe tușă. La Melbourne, Sorana, Ana și Jaqueline nu vor avea presiunea rezultatului, având în vedere ce s-a întâmplat, anul trecut. Concret, Cîrstea, Bogdan și Cristian au fost eliminate în turul I, în timp ce Begu a fost învinsă în turul II. În aceste condiții, un parcurs bun acum, în primul Grand Slam al anului, ar contribui la o urcare importantă în clasamentul mondial. La acest capitol, cea mai mare presiune e pe Sorana Cîrstea în 2024! Cu precizarea că „Sori“ va fi cu cuțitul la os din martie încolo.

Cîrstea a pornit slab în 2023, înregistrând 4 victorii și 6 înfrângeri în primele zece partide ale anului. Apoi însă, a făcut spectacol în dubla Indian Wells – Miami! A atins sferturile în California, acumulând 215 puncte, pentru ca apoi să avanseze până în semifinale la Miami, primind 390 de puncte. Așadar, în 2024, Sorana are de apărat un total de 605 puncte la „Sunshine double“.

Ca să ne dăm seama mai bine ce înseamnă acest lucru, putem face un mic exercițiu. Dacă astăzi cele 605 puncte vor fi scăzute din totalul care figurează în dreptul lui Cîrstea, 1.765 de puncte, ea ar rămâne cu 1.160 de puncte în ierarhia live, actualizată în timp real. Și ar aluneca până pe locul 45 WTA! Așadar, având această presiune, „Sori“ are un motiv în plus de a ataca Australian Open 2024 în forma maximă, în speranța că va acumula cât mai multe puncte la Melbourne.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”