Citiți asta! Aceștia sunt soldații din armata care ține PSD în viață. Moartea Partidului ar însemna și dispariția lor.

Citiți asta! Aceștia sunt soldații din armata care ține PSD în viață. Moartea Partidului ar însemna și dispariția lor.

Citiți asta! Aceștia sunt soldații din armata care ține PSD în viață. Moartea Partidului ar însemna și dispariția lor. Ca el sunt zeci de mii! Mihai Demetriade, cercetător în cadrul CNSAS, prezintă cariera fulminantă de după 1990 a unui milițian brașovean care a bătut mai mulți manifestanți după rebeliunea din 1987 din Brașov. Torționarul se numește Gheorghe Achim, în acest moment este avocat în Brașov. Băiatul său este, bineînțeles, consilier local PSD.

Ce scrie Demetriade pe Facebook:

„O întâmplare care pare banală, în aparență. Căutam de multă vreme identificarea unui fost torționar de la Brașov, care a brutalizat mai mulți manifestanți în noiembrie 1987, în beciurile Miliției județene. Ca să putem face asta, aveam nevoie de fotografii ale lui și de martori dispuși să-l identifice.

Fiind ofițer de Miliție, C.N.S.A.S. nu are dosarele lor de cadre, așa că am luat la periat toate numerele revistei "Pentru Patrie", în speranța că la faptele de arme, calitățile ofițerului nu vor fi fost trecute cu vederea.

Cum facem de ani buni, dăm în cercul victimelor fotografiile torționarilor, pentru identificări. Din păcate, puțini au cooperat. Aici era un caz cu totul special, pentru că fostul col. Gheorghe Achim bătuse, cu o bestialitate ieșită din comun, mai mulți demonstranți arestați în acele zile.

Oana a găsit, după ceva vreme, fotografia lui. Îi făcusem o fișă omului, după investigarea multiplelor surse interne. Rezulta o carieră strălucită în Miliția municipiului Brașov și una și mai conturată după 1990.

Azi am găsit și martorul care l-a identificat fără dubii, un fost adolescent de 17 ani în 1987, bătut crunt de Achim. Furia din vocea lui și detaliile furnizate au fost mai emoționante decât satisfacția confirmării unor detalii din dosare.

Col. Gheorghe Achim s-a născut în 1951 în comuna Rucăr, Argeș, a absolvit Facultatea de Drept în 1980; a ocupat funcția de șef al Biroului I din cadrul I.J. Brașov Miliție (1979), locotenent-major (1982), căpitan (1987) în cadrul Miliției Municipiului Brașov.

A fost unul dintre cei mai duri anchetatori implicați în primele anchete de la Brașov; răzbunându-se pe faptul că fusese bătut în stradă de manifestanți, când i-a venit rândul în camerele de anchetă, a brutalizat fără scrupule pe cei arestați, aplicând bătăi sistematice și răspândind teroarea. A supraviețuit neatins momentului Revoluției, ocupând funcția de adjunct al șefului Poliției municipiului Brașov, responsabil cu problemele de ordine publică și circulație. În mai 2001 a fost transferat ca adjunct al șefului Secției 3 din cadrul I.P.J. Brașov. Trecut în rezervă în 2001 a intrat, un an mai târziu, în avocatură.

Cum marii penaliști din Miliția Brașovului și-au dat întâlnire ca profesori ai Facultății de Drept a Universității "Transilvania", Achim a fost adus aici de fostul lui șef, ajuns acum decan, colonelul Alexandru Ionaș, fost coordonator al Serviciului Cercetări Penale din cadrul Miliției județene.

Profesoratul a devenit extrem de atrăgător, mai ales pe linia vânzării lucrărilor de licență și garantării examenului, motiv pentru care Achim a fost arestat la propunerea D.N.A., Serviciul Teritorial Brașov, în oct. 2006 pentru suspiciunea de luare de mită. În 2011 a fost trimis în judecată de aceeași unitate de Parchet, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de luare de mită, de Curtea de Apel Brașov, confirmată de Înalta Curte de Casație și Justiție.”

Achim este în continuare avocat în Brașov. Fiul torționarului, Silviu Gheorghe Achim, este membru PSD, fiind consilier local din partea acestui partid.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante