Citiți asta! De la SUSPENDARE la Curtea de Apel, la 9 ani de ÎNCHISOARE la Curtea Supremă credeți că e întâmplare? Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Citiți asta! De la SUSPENDARE la Curtea de Apel, la 9 ani de ÎNCHISOARE la Curtea Supremă credeți că e întâmplare? Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

Citiți asta! De la SUSPENDARE la Curtea de Apel, la 9 ani de ÎNCHISOARE la Curtea Supremă credeți că e întâmplare? Amănunte CUTREMURĂTOARE! Nu, oameni buni, citiți mai jos ce scrie pe Facebook jurnalistul Alex Costache. Așa poate înțeleg mulți de ce de la Curtea de Apel București, fieful PSD, controlat de Lia Savonea, ajunsă acum șefă și la CSM pleacă numai sentințe „paranormale”. Ultimele cazuri rezolvate pentru „ai noștri”, Dragnea și ministerul apărării vs. Iohannis!

Ce scrie Alex Costache:

„Câteva observații despre condamnarea lui Mazăre la 9 ani de detenție efectivă in dosarul plajelor retrocedate:

1. Îmi amintesc de o discuție cu un fost sef din DNA de prin 2008. Mazăre era anchetat de 3 ani și încă nu fusese trimis in judecata, abia la sfârșitul anului dosarul a plecat la instanta. Am întrebat de ce durează atât ancheta și mi s-a răspuns ca ceea ce a făcut Mazăre acolo era aproape de arta, de perfectiune (a infracționalității desigur).

2. Ce ar trebui sa se întâmple acum cu judecătoarea de la CAB, Corina Gheorghisan Dăescu (soția unui colonel SRI, apropo), cea care, deși i-a gasit vinovați pe inculpați de o frauda de peste 100 de milioane de euro, le-a dat - din mila, nu?! - cu suspendare? A gresit, potrivit sentinței definitive a Înaltei Curti. Dacă a gresit, ar tb sa o ia Secția pentru magistrați, nu? După logica ăstora.

3. Apropo de legile din România. Sa nu uitam de instituția contopirii. La noi nu e ca la americani, adică cumul aritmetic. Așa se explica pedepsele de peste 100 de ani de pușcărie, la ei. La noi - vai - se contopesc și le dam drumul chiar dacă nu au plătit prejudiciile, ba mai le dam și bani de bunznar pt ca au stat in condiții “improprii”. Prin urmare, dacă Borcea se întoarce in penitenciar, o face pentru scurt timp întrucât va cere imediat contopirea pedepselor și va ieși cât de curând.

4. Sa nu uitam ca in acest caz a fost condamnat - doar cu suspendare pt ca cele mai multe fapte s-au prescris - și notarul Jean Andrei, fostul soț al judecatoarei Laura Andrei, ex președinte a Tribunalului București, acum la CAB și prietena cu Lia Savonea, șefa CSM. Jean Andrei a fost și notarul lui Dan Voiculescu atunci când a pus mâna prin frauda pe Institutul de cercetări alimentare. Dosarul a fost tergiversat vreme de 9 ani la Curtea de apel a lui Savonea și Laura Andrei, poate tocmai ca sa scape Jean asta.

5. Dosarul a fost instrumentat f bine după cum se vede de procurorul Gheorghe Onea de la Secția a 2-a a DNA, pensionat încă din 2010. Bravo lui!

Sentința definitiva de la Inatal Curte a fost data de un complet de 3 judecători format din Ionuț Matei, Ioana Bogdan și Ioana Alina Ilie.”

Fostul primar al Municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor din Mamaia. În același dosar, Cristian Borcea și Nicușor Constantinescu au fost condamnați la 5 ani de închisoare. Dragoş Săvulescu - 5 ani şi jumătate cu executare, notarul Aurel Jean Andrei - 2 ani cu suspendare (cu 4 ani termen de încercare). Decizia este definitivă.

Procurorii ceruseră condamnări mai mari

Un procuror DNA a cerut la începutul lunii ianuarie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre la o pedeapsă orientată spre maxim pentru infracţiunile comise, respectiv 15 ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Un complet de trei judecători de la Instanţa supremă, condus de Ionuţ Matei, a terminat de judecat luni dosarul retrocedărilor de terenuri, în care apar, printre alţii, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea şi Dragoş Săvulescu.

În cadrul dezbaterilor, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea lui Radu Mazăre la o pedeapsă orientată spre maxim, limita superioară pentru infracţiunile comise de fostul primar fiind de 15 ani.

Procurorul a explicat că, în cazul lui Radu Mazăre, faptele se prescriu în iulie 2023.

Reprezentantul DNA a cerut o pedeapsă orientată spre maxim şi în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu, dar şi condamnarea lui Dragoş Săvulescu. El a explicat că funcţionari din Primăria Constanţa, membri ai unei comisii de aplicare a Legii 10/2001, au constituit nucleul unui grup infracţional organizat, grup care a avut ca scop retrocedarea ilegală a unor terenuri din Mamaia şi Constanţa, care se aflau în domeniul public al statului.

"Membrii acestei comisii au întocmit referate cu conţinut fals cu privire la terenurile ce urmau să fie retrocedate. Terenurile au fost subevaluate şi, prin compensare, suprafeţele atribuite erau de câteva ori mai mari. Legea prevede că plajele sunt în domeniul public şi nu puteau fi retrocedate, însă cu ajutorul unor inculpaţi de la OCPI terenurile au fost intabulate şi trecute în domeniul privat al municipiului Constanţa", a spus procurorul.

Borcea fusese inițial achitat, Mazăre luase cu suspendare

Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2017, la 4 ani de închisoare cu suspendare.

În acelaşi dosar, Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al CJ Constanţa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind şi Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

În schimb, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost achitat.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa