Citiți asta! Rareș Bogdan a avut dreptate! Aurescu ar trebui demis după declarațiile impertinente și iresponsabile dictate de „iubi”!

Citiți asta! Rareș Bogdan a avut dreptate! Aurescu ar trebui demis după declarațiile impertinente și iresponsabile dictate de „iubi”!

Citiți asta! Rareș Bogdan a avut dreptate! Aurescu ar trebui demis după declarațiile impertinente și iresponsabile dictate de „iubi”!

Ce scrie jurnalistul Răzvan Gheorghe pe Facebook:

Iubi și atacul ”putiniștilor”
Rareș Bogdan a spus că l-ar schimba oricând pe Aurescu de la Ministerul de Externe. Pentru că e incompetent la modul flagrant. În replică, Aurescu a apreciat că Rareș Bogdan e frustrat. Și că atacul acestuia ar fi ceva gen Sputnik (observați că oricine îl critică pe Aurescu e acuzat imediat de ”putinism” și de așa-zise jocuri rusești).
Desigur, Rareș Bogdan e frustrat pe line de partid. Iohannis și ai lui l-au adus în PNL în urma unui calcul electoral, l-au folosit și s-a lăsat folosit, în cel mai populist mod, pentru ca mai apoi să fie marginalizat la bășcălie, fără a i se oferi funcțiile la care visa (dincolo de mandatul de europarlamentar). Și nici respectul pe care credea că-l merită.
Firește, Aurescu este un incompetent patentat, asta-i indubitabil. E unul dintre pilonii administrației Iohannis, prezentat drept geniu al diplomației de la Năstase și până-n prezent, deși s-a remarcat numai prin eșecuri și pafarism larvar. Toată viața lui a fost umflat aiurea cu pompa de partid.
Pentru a înțelege aceste contre, e bine să mai știți un aspect. Gagica lui Aurescu este Andreea Udrea, șefa comunicării PNL. Care nu poate fi decuplată de la catastrofa comunicațională în care se zbate partidul încă de dinainte de pandemie. Catastrofă care are legătură, ombilical, și cu prăbușirea PNL în sondaje. De câțiva ani, Udrea folosește contractele pe care PNL le are cu presa și pentru a aranja atacuri la adresa unor lideri ai partidului. Printre aceștia se numără și Rareș Bogdan, dar lista nu este deloc mică.
În Modrogan președinții vin și pleacă, însă un lucru rămâne constant: șefa comunicării PNL. Andreea Udrea a condus comunicarea în timpul lui Ludovic Orban, pe care l-a trădat la primul semnal, sărind în barca lui Florin Cîțu (unul dintre foștii ei), pe care evident că l-a trădat pentru tandemul Ciucă-Bode. Deși aceeași Udrea coordonase – pe bani publici, prin intermediul contractelor pe care PNL le are cu presa (majoritatea fiind decise chiar de ea) – atacurile la adresa lui Ciucă și Bode. Cum se explică persistența domnișoarei, care e plătită cu bani publici în timp ce jonglează cu fonduri considerabile? Întrebați-l pe cel mai recent iubi jmeker în partid, adică pe Aurescu. Despre care Andreea Udrea șușotește, prin diverse redacții, că ar avea, țineți-vă bine, ”profil de prezidențiabil”.
Evident, tot domnișoara e creierul din spatele caraghiosului punctaj care spune că, vezi Doamne, oricine îl critică pe iubi e Sputnik, e ”putinist” iar mă-sa-i Rusia.
---

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a lansat un atac fără precedent la adresa ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El a spus că deși ocupă locul PNL în Guvernul condus de Nicolae Ciucă actualul ministru de externe nu ea fost pus acolo de PNL ci de ”stat”. El a insistat că ministrul Aurescu nu are nimic a face cu interesul național al României și a relatat cazul particular al ambasadorului României la Viena, Emil Hurezeanu, care în cele 72 de zile cât a stat la București în urma chemării lui de la post după ratarea accederii în Schengen NU a fost sunat sau cautat de ministru sau de cineva de la MAE.

Iată dialogul avut la în Emisiunea ”La final” de la Prima News dintre jurnalistul Ionuț Cristache și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan:

Dacă ați fi șeful direct al lui Aurescu l-ați mai ține în funcție?

Rares Bogdan: Eu nu!

L-ați da afară pe Aurescu?

Rareș Bogdan: Da

Ce alți miniștri ați mai da afară din Guvern în afară de Aurescu? Pe cine ați mai concedia?

Rareș Bogdan: Încă vreo câțiva

Dați-mi niște nume și de la pesediști ca să nu zică lumea că v-am pus eu pe Aurescu acum

Rareș Bogdan: Mulți și de la PSD

Un exemplu

Rareș Bogdan: Domnule, nu vreau scandal... nici cu Aurescu și nici cu nimeni

Păi la ce ați mai venit dacă nu vreți scandal

Rareș Bogdan: Păi eu nu vreau scandal dar ați insistat dumneavoastră

Eu care sunt expert în scandal...

Rareș Bogdan: Nu mai vreau scandal, nu mai vreau scandal

Deci pe Aurescu l-ați schimba?

Rareș Bogdan: Cred că l-aș chema să văd ce are de gând

Hai că ați început să o coafați

Rareș Bogdan: Nu, nu. Ce am zis?

V-ați dat seama ce ați spus și

Rareș Bogdan: Nu domnule, eu sunt un om asumat. Eu mă întâlnescu cu congresmeni, cu senator și cu oameni de la Bruxelles și care îmi spun Domnu` Bogdan, e dureros ce vă spun, Cereți, Cereți... nu cereți nimic! Cum adică nu cerem? Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice

Păi nu cerem?

Rareș Bogdan: Nu, nu cerem!

Păi cine să ceară? Eu de aici de la Prima News?

Rareș Bogdan: Eu nu sunt ministrul de externe, sunt un europarlamentar.

Eu traduc că Aurescu nu cere

Rareș Bogdan: Nu știu.. eu vă spun ce mi-au zis oamenii ăia. Dacă mă întreabă o să le spun și cine au fost cei care mi-au zis

Este Aurescu ce poate mai bun diplomația românească?

Rareș Bogdan: O o o... diplomația românească are oameni excepționali!

Păi și atunci de ce băltim în mediocritatea asta domnule Rareș Bogdan?

Rareș Bogdan: Nu eu sau Partidul Național Liberal hotărăște

Dar cine hotărăște?

Rareș Bogdan: E un loc al PNL, dar nu noi l-am numit acolo

Păi cam cine?

Rareș Bogdan: Statul (ridică degetul în aer), nu noi

Statul, statul... așa în abstract?

Rareș Bogdan: Statul, nu noi! Eu nu am ascuns niciodată că sunt prieten și simpatizant al unui ambasador român, fost jurnalist, un intelectual prestigios

Domnul Hurezeanu (n.r.ambasadorul României la Viena)

Rareș Bogdan: Da

Așa

Rareș Bogdan: Domnul Hurezeanu a făcut ce a putut, cât a putut și s-a întors la post, România a ales să își relege relațiile diplomatice. Domnul Hurezeanu a stat 72 de zile la București, 72 de zile. Domnul Hurezeanu nu a primit nici un telefon în cele 72 de zile de la MAE

Haideți domnule... Nu s-a văzut cu Aurescu vreți să spuneți?

Rareș Bogdan: Eu v-am spus ceva. Nu a primit în 72 de zile cât s stat la București un telefon să facă o informare și verbală și nu doar scrisă ca un soldat disciplinat ce este. Haideți să trecem la alt subiect că numai mă enervez.

Nu nu nu că vreau să vă enervați.

Rareș Bogdan: Nu, nu vreau să mai..

Că poate din nervi se naște ceva. Deci dumneavoastră vreți să spuneți că Hurezeanu a stat pe acasă 72 de zile și Aurescu nu l-a căutat la o discutie tete-a-tete?

Rareș Bogdan: Eu v-am spus ceva... Poate o fost ocupat că sunt multe subiecte pe ordinea de zi.

Păi ocupat e ocupat să vorbească cu presa, e ocupat să vorbească cu ambasadorii a căror șef este, e ocupat să răspundă la întrebările partidului care îl susține în guvern, mă scuzați dar înseamnă că e cam decuplat de la agenda interesului național. Deci l-ați da afară pe Aurescu din guvern?

Rareș Bogdan: I-aș spune, Măi Bogdane ce faci?

Am pus-o deja pe burtieră, lăsați-o așa! Ați zis că îl dați afară pe Aurescu și nu îndrăzniți să spuneți ceva de cei doi?

Rareș Bogdan: Păi nu am zis că o să îl dau afară. O să îl găsiți în minister și după

Aaaa... Da?

Rareș Bogdan: O să îl găsiți în MAE și după pentru că e mai puternic ca PNL Bogdan Aurescu.

Asta e chiar o știre.

----

Aurescu, răspuns dur pentru Rareș Bogdan: El cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. E ca și cum aș fi atacat de Sputnik

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îi transmite lui Rareș Bogdan că nu îl interesează părerile lui: "E ca și cum aș fi atacat de Sputnik". Reacția ministrului vine după ce europarlamentarul l-a atacat la o emisiune TV, spunând că nu a fost pus în funcție de PNL, ci "de stat".

"Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan - vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene.

Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale", a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina