Citiți și voi! Practic, tot ei, oamenii lui Dragnea, sunt la putere! TUPEU și JEGOȘENIE la vârful Justiției!

Citiți și voi! Practic, tot ei, oamenii lui Dragnea, sunt la putere! TUPEU și JEGOȘENIE la vârful Justiției!

Citiți și voi! Practic, tot ei, oamenii lui Dragnea, sunt la putere! TUPEU și JEGOȘENIE la vârful Justiției! Cum explică șeful secției pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, retragerea apelului din procesul lui Viorel Hrebenciuc. Procurorul general a anunțat deja Instanța Supremă că nu e de acord cu Stan (surse).

Într-o adresă trimisă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), după ce i s-au cerut explicații, Gheorghe Stan a făcut trimitere doar la baza legală pentru decizia de retragere a apelului din procesul lui Viorel Hrebenciuc, fără să ofere alte argumente care să justifice acțiunea, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro .

 Mai exact, șeful Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a invocat prevederea din Ordonanța de Urgență 7, promovată de fostul ministru Tudorel Toader, potrivit căreia: “Ori de câte ori Codul de procedură penală sau alte legi speciale fac trimitere la „procurorul ierarhic superior” în cazul infracțiunilor de competența Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, prin acesta se înțelege procurorul șef al secției, inclusiv în cazul soluțiilor dispuse anterior operaționalizării acesteia.” Astfel, s-a creat posibilitatea ca această Secție să retraga apelurile în dosarele preluate de la alte parchete.

Surse judiciare au mai precizat că procurorul general interimar a trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție punctul de vedere al Ministerului Public, prin care se solicită menținerea apelului și continuarea procesului.

Întrebați despre motivele concrete care au stat la baza deciziei lui Gheorghe Stan, reprezentanții SIIJ au refuzat să ofere un răspuns presei, susținând că ”se exceptează de la liberul acces al cetățenilor <<informațiile privind procedurile judiciare, dacă publicarea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părțile implicate în proces>>, informațiile solicitate nu vă pot fi comunicate”.

Context. Secția specială de investigare a magistraților (SIIJ), condusă de Gheorghe Stan, a anunțat la termenul din 13 mai de la Înalta Curte că renunță la apelul din procesul de corupție în care Viorel Hrebenciuc fusese condamnat la doi ani de închisoare în primă instanță. La acel moment, a fost o decizie fără precedent.

Procurorul de ședință, reprezentant al Parchetului General, a arătat că decizia luată de procurorul-șef al Secției Speciale este supusă controlului ierarhic și a solicitat instanței sa amâne discuția pentru a aștepta un punct de vedere al procurorului general. Judecătorii au acceptat cererea și au stabilit reluarea procesului pe 12 iunie.

În primă instanță, Hrebenciuc fusese condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Dacă va rămâne cu această condamnare, din acești doi ani, lui i se va scădea perioada petrecută în arest preventiv și arest la domiciliu. Potrivit surselor G4Media.ro, Hrebenciuc ar mai avea de făcut o lună de închisoare, maximum două, având în vedere că se deduce perioada arestului preventiv și că se scade pedeapsa pe motive de vârsta și boală.

Atât Gheorghe Stan, cât și Viorel Hrebenciuc și-au desfășurat mare parte din activitate în Bacău.

Gheorghe Stan, care conduce Secția specială pentru investigarea magistraților (SIIJ), a fost numit judecător la CCR din partea Camerei Deputaților, la propunerea PSD.



Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Foarte interesante amănunte!