Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Citiți și voi CINE este consiliera cu care Iordache a pritocit ORDONANȚELE PENALILOR

 Îți stă mintea-n loc! Senzația râncedă a întoarcerii în timp, împotriva voinței tale, îți blochează venele. Gândul că hoții îți operează țara pe cord deschis, în direct, pe televiziunile lor, te face să te uiți cu ochii înlăcrimați la copiii care se joacă senini în fața ta. „Apropiata familiei fostului premier Adrian Năstase, Mariana Alexandrescu este consilierul cu care ministrul Justiției, Florin Iordache, a redactat cele două ordonanțe care scot lumea în stradă: ordonanța grațierii și ordonanța modificărilor codurilor penale, adică a unei amnistii mascate. Informația ne-a fost dată de însuși ministrul Justiției”, dezvăluie Ondine Gherguț în România Liberă.

Florin Iordache a declarat că o cunoaște pe Mariana Alexandrescu de mai mulți ani,  că a preluat-o de la biroul Camerei Deputaților care îi era destinat vicepreședintelui de atunci Viorel Hrebenciuc ( inculpat în dosarul retrocedărilor, cu prejudicii de peste 303 milioane de euro!). Practic, se poate spune că Iordache a moștenit-o pe Alexandrescu de la Adrian Năstase și Viorel Hrebenciuc.

Mariana Alexandrescu ne este cunoscută încă din fierbintele august 2012, când a urcat-o în  Audi-ul familiei fostului premier Adrian Nastase,  pe Mona Pivniceru, pe atunci judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție și candidată la funcția de ministru al Justiției. Mașina era înregistrată pe numelel fiului fostului premier.

După cum a relatat atunci presei, Mariana Alexandrescu pleca de la Dana Nastase, unde fusese într-o vizita în data de 14 august, când Adrian Năstase era deja încarcerat în urma unei condamnări definitive.

La plecarea de la Dana Năstase - susține Mariana Alexandrescu -  i s-a pus la dispoziție mașina familiei, cu șofer, pentru a fi dusă acasă. Pe drum, Mariana Alexandrescu afirmă că a sunat-o  pe Mona Pivniceru și a întrebat-o dacă poate să treacă pe la ea, să o ia și să meargă împreuna la domiciliul ei, ca să discute probleme personale. 

Atunci, s-a interpretat că Mona Pivniceru ar fi fost dusă la "instruire" pentru a găsi metode juridice pentru salvarea din pușcărie a fostului premier Adrian Năstase. Mona Pivniceru a susținut că nu a știut a cui e mașina în care s-a urcat.

„În ziua de 14 august, eu, care sunt în relaţii foarte bune de ani de zile cu Adrian şi Dana Nastase, am făcut o vizită Danei Nastase, care a vrut să mă vadă şi să-mi spună „La mulţi ani!" cu o zi ȋnainte de Sfânta Maria. Am plecat la familia Năstase cu un taxi, iar când să plec, Dana Nastase mi-a spus că îmi dă ea maşina să mă ducă acasă (...)” s-a confesat presei Mariana Alexandrescu. Cu această maşină pusă la dispoziţie de Dana Năstase , fostul consilier de stat pe probleme juridice Mariana Alexandrescu s-a dus să o ia pe Mona Pivniceru pentru a merge   „să servească o felie de tort” de Sf. Maria.

Surse USL au spus însă că  Dana Năstase ar fi chemat­-o la ea acasă  pe Mariana Alexandrescu  pentru a-i da o notă de fundamentare care să fie folosită pentru  graţierea soţului ei. Apoi, Mariana Alexandrescu ar fi transmis, la rându-i, această notă Monei Pivniceru. Momentul urcării Monei Pivniceru ȋn maşina familiei Năstase a fost  surprins de paparazzi , iar fotografiile au apărut ȋn presă.

Mariana Alexandrescu nu a reușit atunci să-l salveze de pușcărie pe Adrian Năstase. Nu a reușit nici ulterior, deși unii parlamentari au tot încercat să modifice legile pentru a-i salva pe politicienii penali.  

Acum, Mariana Alexandrescu are șansa de a promova aceste legi împreună cu ministrul Justiției, Florin Iordache, pe care l-a consiliat și cu care a redactat modificările la codurile penale și textul grațierii.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj cu cheie după ce Orban l-a eliminat din cursa pentru șefia PNL București

2 Liviu Avram / De ce s-o pui pe Renate Weber Avocatul Poporului? Ca să-l pedepsești sau cum?

3 ALERTĂ Ce n-a îndrăznit Dragnea face Dăncilă! Guvernul îl obligă pe președinte să accepte sau să refuze în max…

4 Nemernica din fruntea Guvernului anunță c-o doare-n cur de GRECO și Comisia de la Veneția! Mai mult, latră oță…

5 PSD e MAFIA! Contract URIAȘ câștigat de interpușii băiatului lui Dragnea în fieful unui baron PSD!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb