Cîţu: Bugetul Capitalei a fost folosit de primarul general în scop electoral

Cîţu: Bugetul Capitalei a fost folosit de primarul general în scop electoral

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a folosit bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti în scop electoral, doar evoluţia cheltuielilor de personal arătând clar acest lucru, a scris, sâmbătă dimineaţa, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"PMB a avut un buget anual în medie de 5,8 miliarde lei în perioada 2017-2019, versus 3,9 miliarde lei în 2016. Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus aceasta diferenţă în investiţii? Evident că nu. Să vă arăt cum se căpuşează un buget în interes personal de un primar general incompetent şi iresponsabil. Cheltuielile de personal au crescut de la 581,7 milioane lei în 2016 la 1,5 miliarde lei în 2019! Salariul mediu net s-a triplat şi este aproape dublu faţă de salariul mediu net din sectorul privat. În perioada 2017-2019 PMB a cheltuit doar pe salarii 3,6 miliarde lei- creşteri salariale plus număr mult mai mare de angajaţi. Celebrele companii înfiinţate ilegal de primarul general şi PSD plătesc doar salarii şi atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% şi 90% din totalul cheltuielilor.(...) este clar că doar evoluţia cheltuielilor de personal arată ca primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral", a explicat Cîţu pe reţeaua de socializare.

Acesta adaugă că, mai mult, datele privind cheltuielile cu asistenţa socială "arată şi mai clar că bugetul primăriei a fost folosit în interes personal şi de partid".

Potrivit ministrului, în 2016 PMB cheltuia pentru asistenţa socială 2,6 milioane lei, iar în 2019 a cheltuit 420,5 milioane lei, această evoluţie având loc în condiţiile în care cheltuielile cu asistenţa socială sunt responsabilitatea sectoarelor. În perioada 2017-2019, Primăria Capitalei a cheltuit doar pe asistenţa socială 845 milioane lei, a mai semnalat Cîţu.

Pe de altă parte, acesta mai menţionează că în 2019 PMB nu a mai avut bani să plătească subvenţia pentru energie termică, deşi o primeşte de la bugetul de stat.

"Astfel, la jumătatea anului trecut primarul general ne-a dat dovada supremă a incompetenţei şi iresponsbilităţii şi s-a împrumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenţia pentru energie termică. Să fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primeşte de la bugetul de stat oricum. Când plăteşti lunar 125,4 milioane doar salarii şi 32 milioane asistenţa socială (faţă de 72 milioane şi 4 milioane în 2016) este clar că nu mai ai bani şi de subvenţie. Acest dezastru se întâmplă în condiţiile în care valoarea subvenţiei pentru energie termică a rămas aproape neschimbată. PMB a folosit aceeaşi formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu există nicio diferenţă între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici şi Firea. Toţi au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid", a mai scris Florin Cîţu.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa