Cîţu: Campania de vaccinare merge bine; Voiculescu: Peste 75% din programările în etapa II - vârstnici şi cronici

Cîţu: Campania de vaccinare merge bine; Voiculescu: Peste 75% din programările în etapa II - vârstnici şi cronici

Premierul Florin Cîţu afirmă că programările pentru etapa a doua de vaccinare anti-COVID merg bine, iar peste 75% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada următoare.

"Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare", a scris Cîţu, duminică, pe Facebook.


Potrivit unei raportări a STS, 56,26% dintre cei programaţi la vaccinare anti-COVID în etapa a doua sunt persoane de peste 65 de ani, iar 22% - persoane cu o afecţiune cronică.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a remarcat că mai mult de 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare în etapa a doua sunt "vârstnici şi cronici".

"Vârstnici + cronici > 75% din totalul programărilor în etapa II. E aşa cum trebuie: îi protejăm în primul rând pe cei vulnerabili. Altfel, e doar începutul. Mai avem multe de îmbunătăţit. Avem treabă!", a precizat Vlad Voiculescu, pe Facebook . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...