Cîţu, despre demiterea lui Berceanu: I-a fost retras sprijinul când USR a ieşit de la guvernare

Cîţu, despre demiterea lui Berceanu: I-a fost retras sprijinul când USR a ieşit de la guvernare

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, referindu-se la schimbarea din funcţie a lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu, că toate persoanele numite politic trebuie înlocuite, atunci când nu mai au sprijin din partea partidului care le-a propus.

Întrebat de ziarişti despre demiterea comisarului-şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, premierul a spus că acesta nu mai are sprijin politic, din momentul în care USR PLUS a ieşit de la guvernare.

"Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare, aşa cum a fost retras, de exemplu, prefectul Bucureştiului, domnul Berbeceanu, care era de la PNL, dar când a venit noua coaliţie, imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR, pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toţi cei care au fost numiţi politic, prin coaliţie, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic, trebuie să fie înlocuiţi. Am văzut discuţiile în spaţiul public şi aici trebuie să facem iarăşi o precizare. Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, atribuţiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu, care era acolo din martie. Lucrau împreună şi niciodată nu am primit de la domnul Berceanu vreun semnal că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să ducă lucrurile mai departe. Tocmai acesta e rolul adjunctului", a precizat Florin Cîţu.

Şeful a Executivului a subliniat că, dacă ar fi avut semnale că există o problemă în ceea ce-l priveşte pe comisarul adjunct Alexandru Lucian Vasile, nu i-ar fi transferat acestuia atribuţiile.

"La fiecare astfel de situaţie unde am demis pe cineva pentru că i s-a retras sprijinul politic, am numit persoana care era adjunct, era cel mai simplu, cel mai rapid. Bineînţeles că vom face o numire la un moment dat. Eu am vorbit cu domnul ministru al Mediului, Tánczos Barna, să se asigure că situaţia în continuare merge mai departe", a spus Florin Cîţu.

Octavian-Alexandru Berceanu a fost eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

2 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

5 De ce SUA s-au înșelat atât de mult în privința competenței armatei ruse. Bilanțul experților militari