Cîţu: Economia reală mă confirmă; toate scenariile apocaliptice ale socialiştilor au fost spulberate

Cîţu: Economia reală mă confirmă; toate scenariile apocaliptice ale socialiştilor au fost spulberate

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că obiectivul său este să reducă la minimum impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei României, până în prezent fiind luate cele mai bune măsuri, lucru confirmat de datele oficiale.

"Economia reală mă confirmă! Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru este confirmat de date oficiale. INS: "În perioada 1.I - 30.IV.2020, faţă de perioada 1.I - 30.IV.2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât că serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 26,5% fiecare". Toate scenariile apocaliptice ale socialiştilor au fost spulberate de datele din economia reală. Nu ne oprim aici. Vom administra în continuare responsabil şi precaut economia României. Obiectivul meu este să reduc la minim impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei noastre. Şi aşa voi face!", a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), în aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 2,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,9%.

Raportat la aceeaşi lună din 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 12,1%, respectiv cu 10%.

În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020, comparativ cu primele patru luni ale anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 26,5% fiecare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...