Cîţu: În aprilie 2020 am finanţat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5% pe an

Cîţu: În aprilie 2020 am finanţat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5% pe an

Deficitul bugetar a fost finanţat în aprilie la o dobândă medie de 3,5% pe an, faţă de 4,5% în aceeaşi lună din 2019, banii economisiţi fiind alocaţi către sănătate, şomaj tehnic, investiţii, afirmă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Am reuşit imposibilul. În aprilie 2020 am finanţat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5% pe an în timp ce guvernul socialist în aprilie 2019 finanţa deficitul bugetar la o dobândă medie de 4,5%. O economie de un punct procentual care înseamnă economii semnificative la buget. Am economisit bani pe care i-am alocat către sănătate, şomaj tehnic, investiţii", a scris ministrul, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, performanţa este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul celei mai mari crize economice şi al estimărilor, exagerate din punctul său de vedere, despre deteriorarea economiei româneşti în perioada următoare.

"Vă garantez că gaşca socialistă a lui Ciolacu ar fi intrat în incapacitate de plată astăzi pentru că nimeni nu-i mai finanţa. Nu avea nimeni încredere în ei nici în perioada de creştere economică şi erau forţaţi să plătească dobânzi astronomice. Ciolacu trebuie să explice de ce a fost de acord să-i sărăcească pe români şi să plătească dobânzi astronomice când economia nu era în criză. Încrederea investitorilor în guvernul PNL este îndreptăţită. Voi continua să administrez responsabil şi precaut banii românilor. Nu voi susţine sub nicio formă cheltuieli bugetare care vor destabiliza economia pe termen mediu şi lung", subliniat ministrul, pe reţeaua de socializare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”