Cîţu propune ca producţia de energie a companiilor de stat să fie vândută doar parţial pe piaţa forward

Cîţu propune ca producţia de energie a companiilor de stat să fie vândută doar parţial pe piaţa forward

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, afirmă că va propune în coaliţie ca producţia de energie a companiilor de stat să nu mai fie vândută decât parţial pe piaţa forward, restul urmând să fie păstrată pentru situaţii de criză.

"Companiile de stat din România, într-o perioadă de criză, poate ar trebui să ne gândim să nu lăsăm aşa mult să vândă toată producţia pe piaţa forward, măcar o parte din ea să o păstreze pentru situaţii de criză. Se spune, în situaţii de criză nu poţi să vinzi pe piaţa forward decât 'x' din producţie. Atunci ne-am asigura. Din păcate, anul acesta, producţia de energie a fost vândută, în mare parte pentru 2022, dar trebuie să învăţăm din această lecţie. Sunt două soluţii pe care noi le-am susţine. Una este să trebuiască să plăteşti, după o lună de zile, o parte din contract. A doua, companiile de stat să nu mai vândă toată producţia forward, să vândă doar o parte din ea. Voi detalia aceste propuneri în coaliţie", a declarat, miercuri, Cîţu la Senat.

Potrivit lui Cîţu, aceasta este o temă "interesantă" pe care Partidul Naţional Liberal o va susţine.

"Pe piaţa forward, se vând contractele la termen. Astăzi nu este nevoie să plăteşti nimic până nu ai contractul. Este o formă de contract (...) Noi am propune ca într-o anumită perioadă, nu ştiu, o lună de zile, după ce s-a încheiat acest contract, să vii cu banii şi să plăteşti, pentru că altfel, cineva care încearcă să facă speculaţii, nu ar mai face pentru că încearcă să pună banii jos", a adăugat Cîţu la Senat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...