Cîţu: Revenirea economiei în V, o certitudine

Cîţu: Revenirea economiei în V, o certitudine

Prim-ministrul Florin Cîţu afirmă că revenirea economiei în "V" este "o certitudine", după ce, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5,3%.

"Economia României, performanţă care spulberă estimările apocaliptice! În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5,3%!!! O performanţă fantastică. Cea mai rapidă revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!", susţine Florin Cîţu, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El reaminteşte că în 2020 economia României, alături de cea globală, a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani.

"Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3,9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi am spulberat toate estimările apocaliptice. Împreună am reuşit să redresăm economia şi să avem acest rezultat. România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2,5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale, CE, agenţiile de rating şi instituţiile financiare", adaugă Cîţu.

Premierul punctează că 2021 este anul reformelor şi al investiţiilor.

"Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul reformelor şi al investiţiilor. Corectăm 30 de ani de amânări şi de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creştere economică sustenabilă şi să creez un mediu economic în care toţi românii au şansa de reuşi", mai afirmă Cîţu. AGERPRES/ (AS - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...