Cîţu spune că 'discută' cu Orban şi cu Barna a vorbit cel mai recent vinerea trecută

Cîţu spune că 'discută' cu Orban şi cu Barna a vorbit cel mai recent vinerea trecută

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri seara, că "discută" cu Ludovic Orban, dar că îl surprind acţiunile acestuia în Parlament din ultima perioadă, când "pare cel mai mare susţinător al moţiunii", iar legat de Dan Barna a precizat că a vorbit cel mai recent cu el vinerea trecută.

Întrebat la Digi24 dacă are vreo colaborare cu Orban, Cîţu a răspuns: "Da, bineînţeles. Am fost la ultimul BPN (Biroul Permanent Naţional al PNL, n.r.) în care s-a cerut vot pentru susţinerea premierului, persoana mea, a demersurilor pe care le voi face în continuare la guvernare, implementarea programului de guvernare şi a votat chiar pentru. Deci, există colaborare, discutăm. Mă surprind acţiunile domniei sale din Parlament în ultima perioadă, dar asta este. Pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR-AUR, este cel care doreşte foarte mult să fie citită neapărat, să treacă această moţiune".

"Eu spun, aici este o opinie, vom vedea CCR ce spune, dacă ar fi verificat semnăturile, dacă ar fi verificat toate procedurile, după aceea, da, ar fi fost un abuz de funcţie. Dar, în momentul în care nu respecţi procedurile, repet, este ceea ce eu spun, pare mai mult aşa... Şi această grabă (...), pare că este cel mai mare susţinător al acestei moţiuni", a afirmat Cîţu.

Premierul a adăugat că îl "surprinde" că la 11 noaptea Orban "a stat să facă un BPR (Birouri permanente reunite, n.r.)" pentru moţiunea de cenzură, dar niciodată nu l-a văzut "să stea la 11 noaptea pentru Legea consumatorului sau alte proiecte de legi".

Florin Cîţu a mai fost întrebat şi când a vorbit cel mai recent cu Dan Barna şi a răspuns că vinerea trecută, menţionând şi că ultima şedinţă a Coaliţiei a avut loc la solicitarea lui.

"Ultima şedinţa a Coaliţiei s-a întâmplat pentru că am cerut-o eu. De atunci nimeni nu a mai cerut nicio şedinţă a Coaliţiei. Doar am văzut acţiuni care să ducă la căderea acestui guvern", a spus Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”