Cîţu: Varianta pe care o susţin în cazul SIIJ e cea aprobată în Guvern

Cîţu: Varianta pe care o susţin în cazul SIIJ e cea aprobată în Guvern

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, în contextul punctului de vedere al Comisiei de la Veneţia în cazul Secţiei speciale, că susţine varianta aprobată în Guvern şi că este datoria Ministerului Justiţiei şi a Parlamentului să definitiveze procedura de desfiinţare a SIIJ.

"Guvernul a eliminat această Secţie specială. Este clar că criticile au venit şi din interiorul sistemului şi de la Comisia de la Veneţia. Acum este datoria Ministerului Justiţiei şi a Parlamentului să definitiveze această procedură. Guvernul a făcut totul. (...) Este decizia coaliţiei. Eu am propus. Varianta pe care o susţin este cea pe care am aprobat-o în şedinţa de Guvern, am susţinut-o din primul moment şi o susţin în continuare'', a spus Cîţu la Parlament.

Întrebat dacă crede că îi va convinge pe reprezentanţii UDMR să renunţe la amendamentele depuse la proiectul de desfiinţare a SIIJ, el a răspuns: "Vom vedea. Eu susţin în continuare această variantă, cea pe care am adoptat-o în şedinţa Guvernului". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante