City Insurance: 20 iulie, ultima zi pentru depunerea cererilor de plată. Aproape 32.500 de solicitări au intrat deja în plată

City Insurance: 20 iulie, ultima zi pentru depunerea cererilor de plată. Aproape 32.500 de solicitări au intrat deja în plată

Termenul final de depunere a cererilor de plată, pentru potenţialii creditori de asigurare ai Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA.-în faliment al căror drept de creanţă s-a născut anterior rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, respectiv până la data de 20 aprilie 2022, se împlineşte la data de 20 Iulie 2022.

După această dată, mai pot depune cereri de plată doar potenţialii creditori de asigurare al căror drept de creanţă s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv 20 Aprilie 2022.

Până la 18 Iulie 2022, FGA a recepţionat peste 230.000 de cereri de plată, dintre acestea fiind înregistrate aprox. 156.000.

32.486 de cereri de plată au fost deja avizate în Comisia Specială a FGA, intrând la plată. Totalul despăgubirilor acordate până în prezent de către FGA creditorilor de asigurare ai Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA este de cca. 297 milioane lei.

În prezent, mai sunt de verificat şi înregistrat aproximativ 80.000 de cereri de plată.

Statistic, Mai 2022, luna în care au încetat de drept poliţele de asigurare emise de către Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA, reprezintă perioada de vârf a depunerii cererilor de plată la Fond. În această lună au fost primite aproximativ 50.000 de cereri de plată, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul mediei lunilor anterioare, în care s-au recepţionat aproximativ 20.000 de cereri/lunar. Ţinând cont de faptul că, există posibilitatea ca un procent semnificativ din acest volum de cereri să fie, în fapt, dubluri ale unor cereri de plată primite anterior, prin intermediul operatorilor de date, realizăm un proces de verificare a cererilor de plată, astfel încât să evităm dublarea înregistrărilor pentru a uşura activitatea ulterioară de soluţionare.

O altă măsură menită să conducă la accelerarea procesului de înregistrare a cererilor de plată primite o reprezintă implementarea, din luna Iunie 2022, a aplicaţiei ”Robo”, de înregistrare automată a cererilor recepţionate online, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul instituţiei.

Având în vedere scăderea numărului cererilor de deschidere a dosarelor de daună primite, ca urmare a încetării valabilităţii poliţelor de asigurare, o parte din personalul care efectua activitatea de constatare daune este redistribuit, etapizat, către activitatea de soluţionare cereri de plată (dosare daună, restituiri prime), astfel încât fluxul de soluţionare să fie îmbunătăţit. După finalizarea procesului de redistribuire a angajaţilor, în cadrul FGA, capacitatea lunară de soluţionare a cererilor de plată va creşte în perioada următoare, estimarea FGA fiind că se va ajunge la o capacitate de soluţionare lunară de circa 6.000 de cereri de plată.

Plăţile despăgubirilor aferente cererilor de plată depuse la FGA se efectuează zilnic. Între data aprobării de către Comisia Specială şi data plăţii efective există o durată medie de 1-4 zile lucrătoare.

Soldul FGA disponibil la 18 Iulie 2022 era de aproximativ 440,58 milioane lei.

Reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA că, potrivit legii, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar către petenţii care au depus cereri de plată în termenul legal şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

FGA înregistrează şi soluţionează cererile de plată, în ordinea primirii. Creditorii de asigurare pot verifica stadiul soluţionării cererilor de plată înregistrate, online, pe site-ul FGA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /