Ciucă: Astăzi, România poate fi considerată pivot regional

Ciucă: Astăzi, România poate fi considerată pivot regional

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că la încheierea mandatului său România poate fi considerată un pilon de stabilitate în regiune.

FOTO Guvernul României

„Foarte curând îmi voi încheia mandatul. Vreau să spun că după un an și jumătate în funcția de prim-ministru, pot spune că România are și resursa umană, are și celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistență propriei reziliențe, iar acest lucru s-a putut demonstra că în toate condițiile create de acest conflict la granița noastră, cu toate problemele pe care le-a creat în energie, în inflație, în tot ceea ce a însemnat lanțul logistic și de aprovizionare, inclusiv inflație, și multe altele, țara noastră, totuși, a reușit”, a susținut premierul Nicolae Ciucă.

Șeful Guvernului a subliniat totodată succesul României din ultimul an privind atragerea fondurilor europene și a investițiilor străine. „O spun fără mândria păcatului biblic. Am reușit să avem o creștere economică de 4,7%, am reușit să asigurăm atragerea de fonduri europene, care a atins cea mai mare sumă, să convingem partenerii străini. (...) Am reuşit să atragem foarte multe investiţii străine, am reuşit să avem o relaţie cât se poate de onestă şi consolidată în interiorul parteneriatelor strategice, începând cu parteneriatul strategic cu Statele Unite, cu Franţa, cu Marea Britanie (...) cu toţi cu cei cu care avem aceste parteneriate strategice, care au văzut potenţialul ţării noastre şi oportunităţile de a putea să facem ceea ce este necesar, împreună, pentru a creşte rezilienţa nu numai a unei ţări, ci şi în regiune, în UE şi NATO”, a mai susținut Nicoloae Ciucă.

„Mă bucur foarte mult că România a rămas acel pilon de stabilitate în regiune. Iată că astăzi, România, cu adevărat, poate fi considerată pivot regional”, a conchis premierul.

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să își depună mandatul pe 26 mai pentru a avea loc rotativa guvernamentală agreată de PSD și PNL.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...