Ciucă: Bătălia cu toate curentele extremiste e una la nivel european și pentru stabilitatea țării SURSE

Ciucă: Bătălia cu toate curentele extremiste e una la nivel european și pentru stabilitatea țării SURSE

Premierul României a atras atenția, în ședinața cu liderii PNL, că formațiunea sa trebuie să ducă o lupte cu toate curentele extremiste, fie ele de dreapta sau de stânga, pentru a asigura stabilitatea țării, într-un context regional delicat.

Premierul Nicolae Ciucă FOTP gov.ro

Trebuie să înţelegem că bătălia cu toate curentele extremiste, de dreapta sau de stanga nu mai este una de conjunctură, ci o luptă la nivel european împotriva extremismului şi pentru menţinerea stabilităţii în ţară. Şi nu trebuie să ne temem să ducem această luptă”, a transmis preşedintele PNL în şedinţă, potrivit unor surse politice.

Liderul liberal a mai arătat că România este o ţară de graniţă a lumii dezvoltate şi democratice, iar în această calitate suntem supuşi riscurilor destabilizării. „De aceea asigurarea stabilităţii politice şi administrative este foarte importantă pentru perioada următoare”, a menţionat premierul.

PNL ar vrea comasarea alegerilor

Este o propunere pe care am discutat-o în şedinţa de astăzi şi am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate pentru o astfel de măsură şi decizie, ţinând cont că din sondaje într-o proporţie majoritară cetăţenii îşi doresc reducerea numărului de alegeri. Dacă ne uităm, anul viitor există patru runde de alegeri. Din experienţa anilor anteriori putem să desluşim cât se poate de simplu că practic activitatea concretă guvernamentală, administrativă centrală şi locală va fi ocupată cu realizarea alegerilor. Ca atare, dacă există posiblitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie. Dacă nu se va găsi o soluţie vom derula patru rânduri de alegeri”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PN L de joi, întrebat despre subiect.

Conducerea PNL a decis joi constituirea unui grup de lucru care sa analizeze opţiunea comasării alegerilor locale cu cele generale , la propunerea secretarului general al PNL, Lucian Bode. Liberalii iau în calcul cheltuielile mari cu cele patru runde de alegeri din 2024 şi vor să vină cu soluţia comasării alegerilor locale şi parlamentare în coaliţia de guvernare.

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a declarat joi, în şedinţa conducerii partidului, că PNL este stabilizat în jurul a 20%, dar are potenţial de creştere. El a precizat că primarii din mediul rural sunt motorul partidului şi vor trebui sprijiniţi, potrivit unor surse liberale.

Ciucă, încă indecis privind viitoarea funcție

Întrebat dacă va rămâne în noul Guvern sau va merge la șefia Senatului, Nicolae Ciucă a spus că încă se gândește. „Deoarece mai este vreme până în momentul în care voi lua o decizie referitoare la ceea ce voi face după predarea mandatului, în momentul de faţă nu am o alegere şi nici nu am discutat încă în partid ce voi face”, a spus premierul.

Despre modificările de portofolii între partide la rotativă, şeful PNL a precizat că se discută şi fiecare îşi dă cu părerea. „Când va fi vreme să luăm o decizie şi avem toate elementele clare pe masă atunci o vom comunica”, a mai spus el. Rotativa guvernamentală ar trebui să aibă loc la finalul lunii mai, conform protocolului de colaborare între formațiunile Coaliției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”