Ciucă cere miniștrilor soluții pentru implementarea jaloanelor necesare avansării celei de-a doua cereri de plată din PNRR

Ciucă cere miniștrilor soluții pentru implementarea jaloanelor necesare avansării celei de-a doua cereri de plată din PNRR

Premierul a prezidat reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a PNRR, la care au participat și oficiali din partea Comisiei Europene. Ciucă a pus accent pe îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate de România în PNRR, în contextul multiplelor crize cu care se confruntă Europa.

Ciucă a prezidat reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a PNRR FOTO: Facebook

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a prezidat reuniunea de astăzi a Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, la care au participat ca invitați și oficiali din partea Comisiei Europene. Mesajele prim-ministrului s-au concentrat pe aspecte care țin de îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, în noul context creat de crizele suprapuse cu care se confruntă întreaga Europă”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Potrivit sursei citate, șeful Executivului a reafirmat angajamentul neechivoc față de îndeplinirea obligațiilor aferente PNRR și a solicitat miniștrilor să găsească soluții pentru implementarea jaloanelor necesare în vederea avansării celei de-a doua cereri de plată.

”Așa cum i-am transmis de curând și doamnei președintă a Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Bruxelles, ne menținem dorința pentru un dialog cât mai strâns cu experții Comisiei și apreciem cooperarea eficientă pe care am avut-o până acum”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit Guvernului. 

Nicolae Ciucă a amintit că PNRR a fost gândit ca un instrument de răspuns la criză, menit să accelereze redresarea post-pandemie. De asemenea, șeful statului a precizat că anumite jaloane din PNRR trebuie ajustate pentru a răspunde crizelor multiple actuale.

”Cred că este o expresie a rezilienței Uniunii însăși capacitatea de a-și ajusta răspunsul acolo unde este absolut necesar. România consideră foarte important RePower EU, ca instrument de răspuns la criza energiei, dar și pentru asigurarea independenței strategice a Uniunii mai ales în ceea ce privește importul de energie din Rusia. Reflectarea acestuia în PNRR va trebui să aibă și un impact în ceea ce privește asigurarea capacității statelor membre de a răspunde provocărilor generate de evenimente geopolitice accelerate de la începutul acestui an ”, a punctat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit sursei citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...