Ciucă: Condamn ferm atacurile cu rachete asupra infrastructurilor civile ucrainene și orașelor pașnice

Ciucă: Condamn ferm atacurile cu rachete asupra infrastructurilor civile ucrainene și orașelor pașnice

Premierul Nicolae Ciucă a transmis pe Twitter un mesaj în care condamnă atacurile rușilor asupra civililor din Ucraina, după ce mai multe orașe ucrainene au fost lovite de rachete rusești.

Premierul a condamnat ferm atacurile ruse asupra civililor din Ucraina FOTO Guvernul României

Condamn ferm atacurile masive cu rachete rusești asupra infrastructurilor civile ucrainene și orașelor pașnice”, a scris premierul pe Twitter.

Potrivit șefului Executivului român, „aceste crime de război, moartea unor civili nevinovați aduc atât de multă suferință și frânează actualul capitol al lumii”.

Atac cu rachete în Kiev. O rachetă a căzut aproape de Ambasada României

O rachetă a căzut luni dimineață la câteva sute de metri de ambasada României din Kiev, a scris ministrul de Externe Bogdan Aurescu, pe Twitter, anunțul fiind urmat de o condamnare a atacurilor.

„Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile în centrul Kievului și în alte orașe ucrainene, cu o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderi de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă o rachetă a lovit la doar 850 de metri de sediul ambasadei”, a scris ministrul Bogdan Aurescu.

Șeful Diplomației române a precizat că personalul Ambasadei României este în siguranţă.

În Capitala Ucrainei, au fost auzite mai multe explozii luni dimineață, în jurul orelor locale 08:15 (05:15 GMT), iar sirenele de alertă au răsunat după mai multe zeci de minute după explozii

8 oameni au fost uciși și 24 au fost răniți grav în urma bombardamentelor, arată un prim bilanț. Cel puțin 4 rachete au vizat centrul Kievului la o oră de vârf, în momentul atacului fiind mulți oameni în acea zonă.

Mai multe orașe ucrainene lovite, după doborârea podului care leagă Rusia de Crimeea

Rachetele rusești au vizat și oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

Armata ucraineană a afirmat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării. "În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană", a anunţat pe Telegram comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat „drone de luptă”.

Explozii au fost raportate de asemenea la Lvov, Ternopil şi Jitomir, în vestul Ucrainei, precum şi în oraşul Dnipro din centrul acestei ţări.

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmitro Kuleba, a declarat că atacurile ruse care au avut loc luni dimineaţa în mai multe regiuni şi oraşe din Ucraina arată că preşedintele rus Vladimir Putin „este un terorist care vorbeşte cu rachete”.

Ministerul Apărării al Ucrainei a promis pe pagina sa de Facebook răzbunare în urma acestor atacuri ruse. „Există victime în rândul oamenilor şi distrugeri. Inamicul va fi pedepsit pentru durerea şi moartea pe care le-a adus pe pământul nostru! Ne vom răzbuna!”, a scris ministerul ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”